GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

Özersay: "Tüm kesimlerde gerçek bir değişim talebi var"

Özersay: "Tüm kesimlerde gerçek bir değişim talebi var"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Girne şubesini ziyaret ederek Konsey üyesi kadınlarla toplantıda biraraya geldi. Özersay burada yaptığı konuşmada toplumdaki tüm kesimlerde gerçek bir değişim arayışı olduğunu, vatandaşların yeni ve vizyon sahibi bir Cumhurbaşkanı istediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 18/03/15 15:09
okuma süresi: 4 dak.
Özersay: "Tüm kesimlerde gerçek bir değişim talebi var"
A- A A+

Özersay "birileri anketlerle vatandaşın aklını karıştırmak istiyor ama artık herkes herşeyin farkındadır. Sokağın nabzı başka türlü atıyor. Halk sıradan değil, gerçek bir değişim istiyor. Kıbrıs Türkünün haklarını müzakere masasında en iyi şekilde savunabilecek bir Cumhurbaşkanı istiyor. Bunun da bir müzakere tecrübesi, uluslararası hukuk ve diplomasi bilgisi gerektirdiğini herkes biliyor" dedi.

Özersay, Siyasi parti yönetimlerinin vatandaşa güven vermediğini bu yüzden bağımsız ve tarafsız bir cumhurbaşkanı olarak aday çıktığına vurgu yaptı. Özersay, ülkenin farklı yerlerinde yaptığı ziyaretlerde vatandaşların siyasi parti kökenli adaylara dönük güvensizlik yaşadığı gözlemlerinde bulunduğunu kaydetti. Toplumsal bir başarıya imza atmak için gerçek bir değişim zamanının geldiğini belirten Özersay şöyle devam etti: "Bu değişimi, herhangi bir kişiye, zümreye ya da ya da siyasi partiye vefa borcu olmayan bir Cumhurbaşkanı yapabilir. Bunu yapabilirim, gerçek anlamda tarafsız ve bağımsız olarak bu görevi ülkenin ve tüm vatandaşların yararını gözeterek yerine getirebilirim"

Özersay, gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız çıkmanın avantajını yaşadığını dile getirerek, tüm siyasi partiler içinde aday belirlerken ciddi tartışmalar yaşandığına dikkat çekerek tepkiler ve bölünmeler olduğunu söyledi. Partilerin ortaya çıkan adaylarla ne kadar birlikte olacakları sorgulanması gerektiğini ifade eden Özersay, bağımsız olarak aday çıkan ama geçmişte organik bağ kurduğu partisine vefa borcu duyan adayların bu vefa borcunu göreve geldiklerinde beş yıl boyunca ödemek zorunda kaldığına vurgu yaptı.

Maraş konusunda soruları yanıtlayan Bağımsız aday Özersay, Maraş'ın verilmesine sıcak bakmadığını, BM kontrolüne verilmesini de doğru bulmadığını söyleyerek şunları vurguladı; '' Maraş'ın BM Kontrolünde açılmasını veya Rum tarafına verilmesini doğru bulmuyorum. 2004 yılında ''siz çözümden yana olun biz size dünya ile bağlanma ve ticaret imkânı vereceğiz'' dediler fakat bugüne kadar bunu yapmadılar. Bunu yapmadıkları için karşılığında Maraş'ın verilmesini doğru bulmam. Bu haksızlık olur. Maraş KKTC toprakları içerisindedir. O zaman Maraş'ın askeri bölge olmaktan çıkarıp, Gazimağusa Belediyesi'ne bağlı olarak eski mal sahiplerine açılmasını doğru bulurum. Bizim kontrolümüzde eski mal sahiplerine açılmasından bahsediyorum. Bu Kıbrıslı Rum, Evkaf, Yabancı şirket, yani mal sahibi kimse hepsi için geçerlidir. Burasının kontrolü bizde olurr, vergisi bize ödenir, inşaat izni bizden alınırsa, inşaat ve yan sanayi hizmeti bizden alınırsa, çok ciddi bir ekonomik açılım yakalanmış olur. Bu kadar yıl kapalı kalmış bir yer, Mağusa ve Karpaz bölgesinde işsizliği ortadan kaldıracak ve ekonomiyi canlandıracaktır.''

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.