GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

2015 Işık Yılı Etkinlikleri GAÜ'de gerçekleşecek

2015 Işık Yılı Etkinlikleri GAܒde gerçekleşecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30'uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında uluslararası panele evsahipliği yapıyor.

Yayın Tarihi: 19/03/15 11:42
okuma süresi: 2 dak.
2015 Işık Yılı Etkinlikleri GAܒde gerçekleşecek
A- A A+
Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada, UNESCO ve Uluslararası Astronomlar Birliği tarafından Albert Einstein'ın Görelilik Teorisinin yayınlanmasının 100'üncü, James Clark Maxwell'in Photomagnetic Teorisinin yayınlanmasının 150'nci yıldönümleri olan 2015'i "Uluslararasi Işık Yılı" olarak ilan etmesinin ardından dünya çapında düzenlenecek etkinliklerle, UNESCO, Fizik, Fen ve Astronomiye daha cok insanin ilgisini arttırmayı planladığı bildirildi. Bu yıl kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi 23 Mart 2015 Pazaretsi günü biri Turkce, digeri İngilizce olmak uzere iki etkinlik düzenleyeceği belirtildi.
Açıklamada, "N'olacak Bu Evrenin Hali?" konulu panelin 23 Mart, saat 11:00-12:00 arası Türkçe olarak, 14:00- 16:00 arasında ise İngilizce olarak GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre salonunda gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, konuşmacıların, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nden Prof. Dr. İbrahim Semiz ve GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker olduğu belirtildi.
Ayrıca, panelin; uzay, evren ve evrendeki yerimizle ilgili fizik ile bilen, bilmeyen ve/veya anlamak isteyen herkese açık olacağı, tüm GAU öğrencileri ve halkın davetli olduğu vurgulandı.
Panelin ayrıca sosyal medya plattformu olan Twitter üzerinden de takip edilebileceği ifade edilen açıklamada, Türkçe için #GAUEvren, İngilizce için #GAULight hashtag'ı üzerinden takip edilebileceği belirtildi. Ayrıca ayrıntılı bilgi için https://light.gau.edu.tr sitesi'nin ziyaret edilebileceği ve panelde yer ayırtmak için ise en geç 21 Mart'a kadar yearoflight@gau.edu.tr adresinden rezervasyon yapılması gerektiği vurgulandı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.