GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de sağlık için önce hijyen denetimleri

Girne'de sağlık için önce hijyen denetimleri

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ve Zabıta Ekipleri, kent genelindeki hijyen denetimlerini sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 20/03/15 08:30
okuma süresi: 3 dak.
Girne'de sağlık için önce hijyen denetimleri
A- A A+

Vakıflar Pasajı ve Ramadan Cemil Meydanı'ndaki halkın ve turistlerin uğrak yerleri olan lokanta ve kafelerde, geçtiğimiz günlerde yapılan denetimlerde, mutfak alanlarındaki hijyen koşulları, çalışan personelin kişsel hijyeni, gıdaların muhafazası ve işlendiği süreçler ve altyapı standartları gözden geçirildi.

Bir restoran mühürlendi

Personelin sağlık karnesinin bulunmaması, hijyen kurallarına uyulmaması, soğutucuların yeterince soğutmaması nedenleriyle bir restoran, eksiklerini giderinceye kadar mühürlendi. Söz konusu restoran iki gün içinde eksiklerini tamamen gidermesi ve hijyen koşullarını yeniden temin etmesinin ardından mühür kaldırıldı.

Yapılan denetimlerde hijyen kriterlerine uygun çalışmadığı gözlemlenen işletmelere, eksikleri yazılı ihbarla raporla bildirildi ve eksiklerin giderilmesi için süre tanınarak para cezası kesildi.

Soyel: Hijyen kurallarına uyulmalı

Girne Belediyesi Sağlık Şube Amiri Naile Soyel, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, gıda güvenliği kavramının günlük yaşamlarımızın en önemli değerlerinden olması nedeniyle Girne Belediyesi'nin halkın sağlığını koruma ve gözetme görevini yerine getirmek için hijyen denetimlerinin özenle sürdürüldüğünü belirtti.

Soyel, yiyecek ve içecek mekanlarında tüketilen gıdaların, son derece sıkı bir hijyen disiplini altında üretilmeleri gerektirdiğine dikkat çekti. Soyel, yiyeceklerin satın alınmasından stoklanmasına, hazırlık aşamasından son tüketim noktasına dek, mutfak çalışanlarının kontrolünde olması ve özellikle hassas gıdaların yüksek sıcaklık olan mutfak ortamlarında bekletilmemesi, soğutucuların etkin çalıştığından emin olunması, çalışma yüzey alanları kadar gıda saklama kapları ve servis ekipmanının hijyeni, çalışan personelin karneleri ve kişisel hijyeni konularında tüm işletmecilerin konuya hassasiyet göstermelerini istedi.

Güngördü:Denetimler devam edecek

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de konuyla ilgili açıklamasında, insan sağlığını ön planda tutarak hareket ettiklerini belirterek, kentteki lokanta ve kafelerin hijyen kurallarına uyması gerektiğini söyledi. Nidai Güngördü, Girne kentinin ülkemizin tanıtımı ve turizm açısından önemine dikkat çekerek, özellikle de yeme içme ve eğlence mekanları bakımından popüler olan kentte denetimlere sürekli devam edileceğini vurguladı.

Girne'de birçok yiyecek-içecek işletmesinin Dünya standartlarında üretim yaptığına işaret eden Başkan Güngördü, bu yönde faaliyet gösteren işletmecilere teşekkür etti. Güngördü, yiyecek üretimi yapan her işletmenin insan sağlığını güvence altına alması ve hijyen kurallarına dikkat etmesi konusunda her zaman için gereğinin yerine getirilmesi isteğinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.