GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Ayyorgililer, futbol sahası ve balıkçı barınağı için ayaklandı

Ayyorgililer, futbol sahası ve balıkçı barınağı için ayaklandı

Karaoğlanoğlu (Ayyorgi) sakinleri, bölgede yapılacak olan otelin, ellerindeki spor klübü, futbol sahası ve balıkçı barınağına mal olmasından endişeli. Kaya Artemis Otel'in inşaatını yapmak için aldığı Zeyko Yağ Fabrikası'nın ardından bölgedeki diğer arazilere yayılmasından korkan Ayyorgililer köylerine sahip çıkmak amacı ile 19 Nisan Salı günü saat 15.00'te, Karaoğlanoğlu Kahveler Önü'nde eylem yapacak. Ayyorgililer'in Facebook üzerinden açtığı etkinlik sayfasında ise "Kimin malını kime peşkeş çekiyorsunuz? Burası Ayyorgi, vermeyiz, siz de alamazsınız" ifadeleri kullanıldı.

Yayın Tarihi: 15/04/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Ayyorgililer, futbol sahası ve balıkçı barınağı için ayaklandı
A- A A+
Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Ayyorgililer, köylerinde yapılacak Kaya Artemis Otel inşaatı için bölge gençlerinin güvenli bir şekilde zaman geçirdiği Karaoğlanoğlu Spor Kulübü ile futbol sahası ve balıkçıların geçim kaynağı balıkçı barınağının verilme ihtimalinden dolayı endişe duyuyor.

Kaya Artemis Otel'in inşaatını yapmak için Zeyko Yağ Fabrikası'nı aldığı bilinirken, otelin civardaki diğer arazilere yayılmasından korkan Ayorgililer eylem hazırlığında.

Eylem 19 Nisan'da Kahveler Önü'nde

"Köyüne, malına, gençliğine, geleceğine sahip çık" sloganı ile 19 Nisan Salı günü saat 15.00'te, Karaoğlanoğlu Kahveler Önü'nde bir eylem organize eden Ayorgi halkı, otel yapılması ile ilgili bir sorunları olmadığını belirtirken, otel yapılacak gerekçesiyle bölge için önem arz eden yerlerin ellerinden alınmasına karşı çıkıyor.

"Burası Ayyorgi, vermeyiz, siz de alamazsınız"

Öte yandan, Ayyorgililer'in Facebook üzerinden bir etkinlik sayfası açarak halkı eyleme çağrıyor.

"Karaoğlanoğlu Mete Adanır Stadyumu ve Limancık Ayyorgi'nindir!" adı ile oluşturulan etkinlik sayfasında şu ifadeler kullanıldı:

"Çocukluğumuzun geçtiği limancık ve kanımızın, terimizin aktığı KARAOĞLANOĞLU METE ADANIR STADYUMU ve tesislerimizin peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz.

Her seçimde ha bugün, ha yarın ihaleye çıkıp sahanız çim olacak yalanlarıyla, bu insanları uyuttunuz. İhaleye çıkan sahanın ihalesini defalarca iptal ettiniz.

Gazetelerde boy boy haber yapıp saha ihalesi tamamdır dediniz.

Balıkçılara ait olan ve bu köyün gençliğinin anıları olan limancığın senelerce yüzüne bakmadınız.

Buraları bizimdir, gençlerimizindir, çocuklarımızındır!

Yıllarca yüzüne bakmadığınız buraları şimdi değerli mi oldu?

Bu bir diriliştir. Bu bir başkaldırıdır.

Soruyoruz size, kimin malını kime peşkeş çekiyorsunuz?

Burası Ayorgi, vermeyiz, siz de alamazsınız''

Hep kulaktan duydunuz bu köyü, isterseniz daha yakından da tanıyabilirsiniz

Neden mi? Çünkü biz Ayyorgiliyiz!!!

Hodri meydan!!!"

Eylemin etkinlik sayfasına ulaşmak için >>>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.