GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ ve NKÜ Arasında Anlaşma İmzalandı

GAÜ ve NKÜ Arasında Anlaşma İmzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim'de 28. yılında dünya ve Türkiye üniversiteleri ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmalarına bir yenisini ekledi.

Yayın Tarihi: 16/12/12 13:23
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ ve NKÜ Arasında Anlaşma İmzalandı
A- A A+

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) arasında imzalana akademik işbirliği anlaşması ile GAÜ akademik işbirliğini sürdürdüğü ve bilinsel bilgi paylaşımında bulunduğu üniversite sayısı GAÜ uluslararası yurt dışı küresel kampüsleri ve eğitim merkezleri İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye dışında 130'a yaklaştı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde gerçekleşen imza törenine GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Olgun Çiçek ve Doç. Dr. Zafer Ağdelen ile Genel Sekreter Sualp Davut katılırken Namık Kemal Üniversitesi adına törene Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut katıldı.

Akademik işbirliği anlaşmasına GAÜ adına Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ve NKÜ adına Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek imza koydu.

Girne Amerikan Üniversitesi CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi ise imza töreninde yaptığı konuşmada GAÜ küresel yurtdışı kampüsleri ile birlikte 130'a yakın üniversite ile akademik işbirliğinin devam ettiğini belirterek uluslararası akademik işbirliği anlaşamalarının öğrenci gelişimine yaptığı katkılar yanında ülke tanıtımında önemli rolü bulunduğunun altını çizdi. Anavatan Türkiye ile KKTC arasındaki dil, kültür ve din birliğinin Türk üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliklerinin önemini ve maneviyatını arttırdığına vurgu yapan Vehbi, anlaşma ile amaçlanan hedeflerin önemli bilimsel üretimleri beraberinde getireceğini ifade etti.

Konuyla ilgili GAÜ TV'nin sorularını cevaplayan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, akademik işbirliği anlaşması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Ben inanıyorum ki, çalışmalarımız daha da ileriye gidecektir. Bu anlaşma ile kardeş iki ülkenin üniversitelerinin öğrenci ve öğretim görevlilerinin hareketliliği sağlanacak" dedi.
Protokolün imzalanmasının ardından GAÜ TV'ye konuşan Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner iseRektör Prof. Dr. Osman Şimşek'e teşekkür ederek "Bugün çok önemli bir protokol anlaşması imzaladık. Umuyorum ki, yakın bir tarihte bu anlaşma çok önemli bir işlerlik kazanacak ve her iki üniversite için değerli bir anlaşma olacaktır" dedi.

İmzalanan anlaşma ile GAÜ ve NKÜ ortak bilimsel çalışmalara imza atması hedeflenirken anlaşma ile bilim insanları ve öğrenciler akademik değişim programı ve şartları kapsamında dönemsel eğitimlerine diğer üniversite kampülerinde devam edebilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.