GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ bilim heyeti Bozer tarafından kabul edildi

GAÜ bilim heyeti Bozer tarafından kabul edildi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Bilim Heyeti KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer tarafından kabul edildi.

Yayın Tarihi: 30/12/12 15:21
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ bilim heyeti Bozer tarafından kabul edildi
A- A A+

GAÜ'den verilen bilgiye göre, GAÜ CEO'su ve Yönetciler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Rektör Prof. Dr. Yıldrım Öner, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Olgun Çiçek, Doç. Dr. Zafer Ağdelen ve Genel Sekreter Dr. Sualp Davut'tan oluşan GAÜ bilim heyeti 2012 akademik yılı ve yükseköğretim alanında gelişmeleri aktardıkları ziyarette 2013 yılına dair Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sisteminin hedeflerini de Meclis Başkanı Bozer'e bilgi verdiler.

"İstikrarlı Büyüme Uluslararası Rekabette Başarı İçin Önkoşul"

Meclis başkanı Hasan Bozer kabülde yaptığı konuşmada ülke üniversitelerin sağlam bir temel, yol haritası ve istikrarlı büyümesinin uluslararası rekabette başarı için önkoşul olduğunu ifade etti.

Meclisteki siyasi partiler yanında hükümetin çeşitli konularda bilim insanlarının görüşlerine başvurduğunu belirten Bozer, "Girne Amerikan Üniversitesi istikrarlı büyümenin güzel bir örneği. Bizlerde sizin bu durumunuzdan devlet olrak mutluluk duyyuyoruz. Gerek ekonomik krizden olsun, gerek anavatanımızda açılan özel üniversitelerden dolayı öğrenci akışında sıkıntılar yaşadık. Ancak görüyoruz ki bu yıl bu sıkıntıları bir ölçüde yendik. Bundan sonraki yıllarda da umuyorum ki bu şekilde devam edecek. Ama hiç birşey oturduğumuz yerden olmuyor. Plan proje yapmak gerekir, yol haritası çıkarmak gerekir, gereğinide yapmak gerekir. Muhakkak ki irne Amerikan Üniversitesi de gereğini yapmış ki böyle güzel bir konumda" dedi.

"GAÜ Küresel Bilim Ailesi Oalrak 2013'e Umut İle Bakıyoruz"

GAÜ CEO'su ve Yönetciler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi ise ziyarette yaptığı konuşmada meclis başkanı Hasan Bozer2e kabülünden dolayı teşekkür ederek GAÜ Küresel bilim ailesinin 2012'de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 2013'e umutla baktığını ifade etti.

2012 yılının olumsuz olaylarının Kıbrıs Türkü'nü karamsarlığa itmemesi gerektiğine işaret eden Dr. Vehbi, üniversitelerin bilimsel üretimleri ile resmi kurumlar ve hükümet organları ile sürdürdükleri işbirliği ile Kıbrıs Türk toplumunu daha güzel ve istikrarlı bir yıl beklediğine vurgu yaptı.

2013 yılında Girne Amerikan Üniversitesi'nin yeni küresek projeleri hayata geçireceğini de belirten Dr. Vehbi, küresel yurtdışı kampüsler ve bilimin evrensel gücü ile GAÜ'nün ülke ekonomisi ve izolasyonların kırılmasına katkılarını ndevam edeceğinin altınuı çizerek GAÜ küresel bilim ailesi adına tüm KKTC halkının yeni yılını kutladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.