LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

LTB, Lefkoşa'daki tüm haneleri kapsayacak geniş çaplı ilaçlama çalışması başlattı

LTB, Lefkoşa'daki tüm haneleri kapsayacak geniş çaplı ilaçlama çalışması başlattı

Başkent Lefkoşa'nın baş sorunları arasında yer alan haşare konusunda Lefkoşa Türk Belediyesi çalışmalarını etkinleştirmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Haspolat bölgesinde yapılan fare ilaçlamasının ardından, geçtiğimiz gün tüm Lefkoşa'yı kapsayacak hamamböceği ile mücadele kampanyası başlatıldı.

Yayın Tarihi: 01/04/14 11:23
okuma süresi: 2 dak.
LTB, Lefkoşa'daki tüm haneleri kapsayacak geniş çaplı ilaçlama çalışması başlattı
A- A A+

25 bin konut, 100 bin logar ilaçlanacak

50 iş gününü kapsayacak ve 20 Haziran'da tamamlanması planlanan ilaçlama çalışmaları çerçevesinde yaklaşık olarak 25 bin konut ve 100 bine yakın logarda ilaçlama çalışması gerçekleştirilecek. Ekipler çalışmalara Köşklüçiftlik bölgesinde başlarken, ilk gün itibarı ile 256 konut ve 883 logar kapağı ilaçlandı. Köşklüçiftlik bölgesindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Kumsal'a geçilecek.

LTB tarafından en son 8 yıl önce yapılan jel uygulaması yöntemi sayesinde hamamböcekleri zincirleme bir şekilde zararsız hale getiriliyor.

Fellahoğlu çalışmaları yerinde inceledi ve vatandaşlarla görüştü

Başlatılan çalışmaların ilk gününde LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da katılarak hem yetkililerden bilgiler aldı, hem de vatandaşlara haşare ile mücadele konusundaki hassasiyetlerini anlatma fırsatı buldu. Fellahoğlu, sorumluluklarının bilinci içerisinde, en doğru yöntemleri kullanarak çalıştıklarını ifade ederek, tüm Lefkoşa'da başlattıkları bu mücadele sayesinde her zaman şikayete yol açan bir konuyu daha çözmek için çabaladıklarını belirtti.

Fedai: Kağıt bıraktığımız vatandaşlarımız LTB'yi arasın

LTB İlaçlama Birim Sorumlusu Tuncer Fedai çalışmalar çerçevesinde ulaşamadıkları hanelere geri dönülmesi için kağıt bırakıldığı, hamamböceği popülasyonunun minimuma indirilmesi ve mücadelenin başarıya ulaşması için vatandaşların LTB'ye geri dönmesi gerektiğini vurguladı. Fedai, "Konutlarına kağıt bıraktığımız vatandaşlarımızın belediyemizi araması halinde ilaçlama ekiplerimiz en uygun zaman diliminde ilaçlamayı gerçekleştirecektir. Bu bizlerin başlattığı mücadelenin başarıya ulaşabilmesi adına çok önemlidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.