LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

"Bir tek Cumhurbaşkanı yemedi"

"Bir tek Cumhurbaşkanı yemedi"

Hem sanatçı, hem muhallebici olan Hakan Âşık, hem ada kültürünü geleceğe taşıyor hem de geçimini sağlamak üzere Seyyar Muhallebicilik yapıyor. "Siyasilerden tüm Bakanlar ve Başbakan bu lezzeti tattı. Bir tek Sayın Cumhurbaşkanımız Eroğlu muhallebilerimden henüz yemedi" diyerek Cumhurbaşkanını Dr. Derviş Eroğlu'nu davet etti…

Yayın Tarihi: 18/07/14 10:00
okuma süresi: 3 dak.
"Bir tek Cumhurbaşkanı yemedi"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Sütlüce'de büyüyen ve 1975 yılında Lefkoşa'ya taşınan, 14 senedir hafta içi her gün öğlen vaktine kadar mahkemelerin önünde seyyar olarak muhallebi satarak geçimini sağlayan Hakan Âşık, Lefkoşa'daki tek seyyar muhallebici olarak da biliniyor…

Öğleden sonraları ise Asmaaltı ve Lokmacı'da lezzetli muhallebilerini müşterilerinin beğenisine sunan Âşık, para kazanıp geçimini sağlamanın yanında, kültürümüzü yansıtmaya da özen gösteriyor.

Yaptığı işin gerçekten hakkını veren Âşık'ın muhallebilerinin tadı, yiyenin damağında kalıyor.

Muhallebi yapmaktaki becerisini "bağlama çalmakta" da gösteren Âşık, Kültür Dairesi Devlet Halk Müziği Korosunda da sanatını icra ediyor.

"İşler kötü gidince bakkâliyeyi kapattık"

Muhallebici Hakan Âşık, daha önce bakkaliye dükkânı olduğuna dikkat çekerek, "2000 yılında bakkaliyenin işlerinin zayıflamaya başlamasıyla ve arkadaşımın tavsiyesi ile bakkaliyeyi eşime bıraktım ve muhallebiciliğe başladım. İyi ki bu işe başlamışım, çünkü 2 sene sonra bakkaliyeyi kapatmak zorunda kaldım. Dükkânı kapattıktan sonrada geçimimizi sağlamak için eşimle birlikte bu işe sarıldık" şeklinde konuştu.

"Güzel tepkiler aldım"

Âşık, yaptığı işin insanlar tarafından güzel yorumlar aldığını belirterek, "Eskiden mahkemelerin karşısında rahmetlik Mehmet Dayı'nın muhallebicilik yapardı ve Mehmet dayı öldükten sonra başka bir seyyar muhallebici yoktu. Tam 9 sene sonra aynı işi Mehmet Dayının hatıralarına da bağlı kalarak ben yapmaya başladım. İlk muhallebicilik yapmaya başladığım zaman kendi seyyar arabam vardı. Daha sonra Mehmet Dayının resimlerinde gördüğüm seyyar arabanın aynısını yaparak hatıralarını yaşatmak istedim. İnsanların tepkileri olumlu yönde oldu hatta bu işi bırakmamam ve devam ettirmem için bana her zaman destek oldular" diye konuştu.

Siyasilerin muhallebicisi

Muhallebilerini yaparken gül şurubu ve çiçek suyu kullanan Hakan Âşık, "Çiçek suyunu ve gül şurubunu da kendim üretiyorum. Bunun yanında eşim olmasaydı bu işi yapmayı gerçekten beceremezdim. Elim, ayağım her şeyim odur. Başbakan ve Bakanlar gibi birçok siyasimizde buradan geçerken mutlaka yaptığım muhallebimden yiyorlar. Bir tek Sayın Cumhurbaşkanı Eroğlu henüz muhallebilerimin tadına bakmadı. Onu da muhallebilerimizi tatması için bekliyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.