LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

LTB'deki yeni uygulamaya gelen tepkilere Harmancı'dan cevap...

LTB'deki yeni uygulamaya gelen tepkilere Harmancı'dan cevap...

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin Trafik Şubesine bağlı zabıtaların Saat 17:00 ve 22:00 arası devriye gezerek yanlış parklara ceza kesmesi tepkilere yol açtı. Sosyal medya üzerinden LTB Başkanı Mehmet Harmancı'yı da hedef alan yazılara Harmancı yine sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Yayın Tarihi: 19/08/14 10:02
okuma süresi: 4 dak.
LTB'deki yeni uygulamaya gelen tepkilere Harmancı'dan cevap...
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Kısa bir süre önce Lefkoşa Türk Belediyesi Tarafından başlatılan yeni uygulama esnafı ve vatandaşı bir hayli kızdırdı. Sosyal medyada birçok kişi tarafından eleştirilen yeni uygulama, saat 17:00 ile 22:00 arası devriye çalıştırılan LTB'nin trafik şubesine bağlı zabıtaların yanlış parklardan dolayı ceza yazmalarından kaynaklanıyor. Sosyal medya üzerinden LTB Başkanı Mehmet Harmancı'yı da hedef alan yazılara, Harmancı yine sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Ceza yiyen tepki gösterdi

Lefkoşa'nın belirli bölgelerinde akşam saat 17:00 ve 22:00 arası devriye gezen zabıtalar yanlış parklardan dolayı yazdıkları araçların sahipleri LTB'nin başlattığı bu yeni uygulamasına tepki gösterdi. Kafe ve restoran işletmecilerinin müşterilerinin de ceza yemesi işletmecilerinde tepki göstermesine yol açtı.

Park yerleri mevcut

Sosyal medyada en çok vurgulanan park yeri sorununa da yine sosyal medya üzerinden cevap veren Harmancı, Osman Paşa Caddesi ve Mehmet Akif Caddesi'ndeki park yerlerini sayarak cevap verdi.

İşte Harmancı'nın Sosyal medya üzerinden verdiği cevap;

Herkese iyi akşamlar, dün akşamdan beri Osman Paşa Caddesi ile Mehmet Akif Caddesi (dereboyu) zabıtaların akşam 22:00'ye kadar çalışması önemli bir gündem oldu sosyal medyada, yaklaşık 3 hafta önce duyurusu yapılan ve son bir haftadır özellikle Cafe -Restaurant sahiplerine de bilgisi verilen uygulama bir takım eleştirileri de beraberinde getirdi.

  • Park yeri:
    A. Özellikle meclis bölgesinde faaliyet gösterenler işin Meclisin yanında yaklaşık 80-100 araçlık ücretsiz park yeri mevcuttur. Caddeye mesafesi 35-40 metre
    B. Corner Pub civarı için ise Bosch firması arkasında 30 araçlık ücretsiz park yeri vardı. Caddeye mesafesi 30 metre. Buraya ayrıca 30 araçlık park yeri daha uygulamaya koymaya çalışıyoruz.
    C. Lavazza ekseni. Burada yaklaşık 70 araçlık Lavazza arkasında park yeri vardır, işaretlendirme ve bir takım düzeltmeleri de yapmaya başlıyoruz.

2- Neden zabıtalar 22:00'ye kadar çalışıyorlar?
Öncelikle ailelerin çocukları ile geçirdikleri saat dikkate alınarak ve ailelere daha güvenli bir ortam sağlanmaya çalışıldı. Saat 22:00'den sonra daha çok gençler olduğu ve alkol miktarının yükseleceğinden zabıta ile vatandaşı yüz göz etmemek hedeflendi.

3- Oteller Bölgesi:

Göreve geldiğim günden beri o bölgede sakin vatandaşların talepleri doğrultusunda denetimler yoğunlaştı ama daha çok Güney plakalı araçlar olduğu için bazen yetersiz kalınıyor o bölge için de çekici sistemi devreye girecek.

4- Yurtdışında saat 18:00 sonrası yola park etmek serbest mi?
Oxford street'de bile yola park edildiğini iddia edenleri dahi duydum ve garipsedim. Böyle bir uygulama yoktur sadece ceplerin bir kısmı ücretsiz hale geliyor o da belli bir saatten sonra ve her ülkede farklı bir uygulama var.

5- Harmancı para ister o yüzden böyle yapar!
Belediye'nin para akışına ihtiyacı olduğu doğru ama bu uygulamanın para ile bir ilgisi yok buradan elde edilecek gelirle belediye yüzmez bende sırf bu yüzden insanları karşıma almam. Burada hedeflenen daha düzenli bir cadde yaratmak ve hepimizin daha rahat edebileceği bir Dereboyu'na sahip olmak.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.