LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

LTB'de uzun yıllardan sonra bir ilk

LTB'de uzun yıllardan sonra bir ilk

LTB Engellenmeyen Şehirler Komisyonu tarafından sivil toplum örgütlerinin katılımı ile geniş kapsamlı bir toplantı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 11/09/14 12:22
okuma süresi: 3 dak.
LTB'de uzun yıllardan sonra bir ilk
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Engellenmeyen Şehirler Komisyonu tarafından dün akşam sivil toplum örgütlerinin de geniş katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın da hazır bulunduğu toplantıya Engelli Aileleri Dayanışma Derneği, Ortopedik Özürlüler Derneği, Özel Eğitim Vakfı, Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği, Toparlanıyoruz Hareketi, Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği ile Spastikleri Koruma Cemiyeti yetkililerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıya ayrıca özel gereksinimli çocuk sahibi aile bireyleri de katılarak sorunlarını bire bir aktarma fırsatı buldu.

Oldukça verimli geçen toplantı sonucunda Belediye'ye ait binalardan birinin, özel gereksinimi olan kişilerin kullanımına verilmesi de dahil birçok önemli konu görüşüldü.Toplantı da ayrıca Belediye bünyesinde özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarını gidermek amacı ile yeni bir birim oluşturulmasını yönünde görüş birliğine varıldı. Bunun yanı sıra toplantıda özel gereksiminli bireyler için araç temin edilmesi, belediye bünyesinde çalışan engelli sayısının kayıt altına alınması, özel gereksinimli kişilerin ailelerine yönelik destek amaçlı çalışmalar yapılması ve Sivil Toplum örgütleri ile Engellenmeyen Şehirler Komisyonu'nun işbirliğinin sürdürülerek, hedeflere ulaşılması için çalışma yapılması yönünde görüşler ortaya konuldu.

Toplantıya katılan dernek, vakıf ve birlik yetkilileri uzun yıllardan beridir LTB'de bu kadar geniş katılımlı ve kapsamlı bir toplantı gerçekleştirilmediğini, bu toplantının bir ilk olduğunu belirterek, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Engellenmeyen Şehirler Komisyonu Koordinatörü Çelen Çağansoy ile komisyon üyelerine teşekkür etti. Dernek, vakıf ve birlik yetkilileri LTB ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, söz konusu çalışmaların umut verici olduğunu ve LTB yetkililerine güvendiklerini önemle vurguladılar.

Harmancı: "Özel gereksinimli birey için yeni bir birim oluşturulacak"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı toplantının çok verimli geçtiğini, güzel bir başlangıç yapıldığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.Özel gereksinimli çocuğa sahip ailelerde sosyal desteğin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Harmancı, bu amaçla yeni bir birim oluşturulması yönünde görüş birliğine varıldığını söyledi.Sosyal belediyecilik anlayışı içinde bu konudaki alt yapı çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını belirten Harmancı, Engellenmeyen Şehirler Komisyonu üyelerinin yanı sıra tüm meclis üyelerinin bu konuya çok duyarlı olduğunu ve özverili bir şekilde çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.