LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

CTP Lefkoşa İlçe Başkanlığı'na Rifat Arşehit seçildi

CTP Lefkoşa İlçe Başkanlığı'na Rifat Arşehit seçildi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa İlçe Başkanlığı'na Rifat Arşehit seçildi. CTP Lefkoşa İlçesi 36. Olağanüstü İlçe Kongresi dün akşam KTAMS Konferans Salonu'nda yapıldı. Kongrede başkanlık için yarış olmazken, konsensüs üzerinde uzlaşılan Rifat Arşehit ilçe başkanlığına seçildi.

Yayın Tarihi: 04/09/15 18:22
okuma süresi: 3 dak.
CTP Lefkoşa İlçe Başkanlığı'na Rifat Arşehit seçildi
A- A A+

İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Yunus Konaç, Nedret Tümkan, Naciye Özdoğa, Haşim Kiracıoğlu, Tara Yektaoğlu, Veysel Atak, Mustafa Uygun ve Osman Çetinsoy.

CTP Lefkoşa Kongresi'nde yoklamanın ardından divan oluşturuldu ve divan başkanlığına Örgüt Sekreteri Erdoğan Sorakın seçildi. Divan sekreterliğini CTP MYK üyesi Ahmet Barçın ve CTP Gençlik Örgütü üyesi Özde Güröz oluşturdu. Kongrede Demokrasi şehitlerinin anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.

Talat: "Sorunlarımızı el birliğiyle çözeceğiz"

CTP Lefkoşa İlçe Kongresi'nde bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Mehmet Ali Talat, parti içi sorunlar bulunduğunu ve bu sorunları el birliğiyle aşacaklarını söyledi. Son dönemlerde Akdeniz'de yaşanan kötü olayların farkında olduklarını ve bu konjektür içerisinde Kıbrıs sorununun çözümünün daha da önem kazandığını dile getiren Talat, CTP'nin her an çözüm olacakmış gibi kendisini hazırlaması gerektiğini vurguladı. Ülkede birçok kronikleşen sorun bulunduğunu ve bunları çözmenin son derece zor olduğunun altını çizen Talat, buna rağmen CTP'nin bu sorunların üstesinden gelebilecek güce sahip bir parti olduğunu ifade etti.

Mutlu Azgın: "Daha sağlıklı çözümler için istifa ettik"

CTP Lefkoşa İlçe eski Başkanı Mutlu Azgın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partinin oyunun yarı yarıya düştüğünü ve daha sağlıklı çözümler üretilmesi adına kendisi ve yönetim kurulunun istifa ettiğini kaydetti. Yeni başkan ve yönetim kurulunun örgütlenme çalışması başlatması gerektiğine vurgu yapan Azgın, kişiler üzerinden tartışma yaratmanın artık bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi. CTP Lefkoşa İlçesi eski Başkan Mutlu Azgın, tüm hedeflerinin ülke halkı için yapılaca tüm icraatların yapılması ve bunlara destek olmak gerektiğini kaydederek sözlerini sonlandırdı.

Rifat Arşehit: "Üyelerimize ulaşıp görev almalarını talep edeceğiz"

CTP Lefkoşa İlçe Başkanlığı'na seçilen Rifat Arşehit, Genel Başkan Mehmet Ali Talat'ın sözlerinin önlerinde görev olarak durduğunu ve bu görevlerine yerine getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti. İlçe Yönetim Kurulu olarak her üyeye ulaşıp parti içi görev almalarını talep edeceklerini kaydeden Arşehit, üyelerin eleştiri ve önerilerini parti içi organlarda dile getirmeleri gerektiğini söyledi. Partililerin eleştirilerini parti içi organlarda dile getirmeleri için bu ortamların hazırlanması gerektiğine değinen Arşehit, "Bu ortamları hazırlamak da bizim görevimizdir. Biz bu ortamları sağlayacağız ki üyeler eleştirilerini rahatça yapabilsin. Bana ve arkadaşlarıma güvenip görev verdiğiniz için teşekkür ederim" diyerek sözlerini sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.