LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Harmancı'nın bölge bölge Lefkoşa ziyaretleri sürüyor

Harmancı'nın bölge bölge Lefkoşa ziyaretleri sürüyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, başkentin tüm bölgelerini kapsayacak ikinci tur "Bölge Bölge Lefkoşa" toplantılarının beşincisini dün akşam Göçmenköy Bölgesi'nde gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 23/04/16 14:07
okuma süresi: 4 dak.
Harmancı'nın bölge bölge Lefkoşa ziyaretleri sürüyor
A- A A+

LTB'den verilen bilgiye göre, Göçmenköy Sanat Parkı'nda gerçekleşen toplantıda Asbaşkan Akın Aktunç, meclis üyeleri Bülent Çıraklı, Çelen Çağansoy ile LTB Müdürü Mustafa Korucu ve belediye yetkilileri de başkan Mehmet Harmancı'ya eşlik etti. LTB Başkanı Mehmet Harmancı toplantı sırasında belediyenin bölgede gerçekleştirdiği çalışmalar ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projelerle ilgili detaylı bilgi verdi.

Harmancı: "Göçmenköy Sanat Parkı'nı bölgeye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz"


LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Göçmenköy'ün Başkent Lefkoşa'nın önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın LTB Başkanı olduğu dönemde Göçmenköy'ün şehir ile buluşması için çok mücadele verildiğini kaydeden Harmancı, bu mücadele sonucunda o dönemin koşullarında yapılabilecek olanın en iyisinin yapıldığını söyledi.Söz konusu yıllarda toplu taşımacılığın Göçmenköy ile başladığına vurgu yapan Harmancı, günümüze gelinceye kadar göreve gelen her başkanın bölgeye ayrı ayrı katkıları olduğunu belirtti.Bütçe olanakları çerçevesinde bölgeye katkı koymaya çalıştıklarını ifade eden Harmancı, bu çerçevede 2015 yılında bölgede bulunan parkın Göçmenköy Sanat Parkı adı altında yeniden hayat bulduğunu söyledi. "Geçtiğimiz yıl bizim için en önemli mihenk taşı parkın yeniden hayat bulmasıydı.Lefkoşa Belediye Orkestrası'nı bölgeye taşımakla hem bölgeye sahip çıkmış olduk hem de bölge insanına bir nefes verdik" diyen Harmancı, drenaj çalışmaları ile ilgili olarak da bilgiler verdi.

"Başarılı bir drenaj çalışma gerçekleştirdik"

LTB'nin kendi kaynakları ile özellikle problemli yerlere müdahale ettiğini ifade eden Harmancı, Göçmenköy Şah fırınının olduğu yere kadar kapsamlı ve başarılı bir drenaj çalışması gerçekleştirildiğini, aşırı yağışlar sonucunda herhangi bir sıkıntı yaşanmamasının da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.Taşkınköy ile Göçmenköy'ün birleştiği noktada ki drenaj çalışmaların geçtiğimiz günlerde tamamlandığını kaydeden Harmancı, Raif Denktaş Caddesi'nde var olan sıkıntının çözümü için ise çalışmaların sürdüğünü belirtti. 2015 yılında bölge yollarının bir kısmına yama yapıldığını ancak hala daha yamaya ihtiyaç olan kısımlar olduğunu belirten Harmancı, özellikle Göçmen Evleri'nin bittiği noktada ciddi bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

"Kentsel gelişim Göçmen Evleri'nden başlayacak"

İmar yetkisi LTB'de olmakla birlikte Şehir Planlama Dairesi'ne sunmak için bir proje hazırladıklarını ifade eden Harmancı, eğer bölgede bir kentsel gelişlim olacaksa Göçmen Evleri'nin bunun için en ideal bölge olduğunu belirtti. Göçmenköy'ün gelecekte ülkenin en kıymetli alanı olacağının altını çizen Harmancı, bu nedenle bölgedeki çalışmaların planlı yürümesi gerektiğini kaydetti. Harmancı sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem insanların çıkarlarını gözeterek hem de bölgedeki yapılaşmayı farklılaştırarak, bölgeye yeşil alan kazandırarak yapılabilecekler var.Tabi bu sadece belediyenin yetkisinde olan birşey değil. Burada Göçmen Evleri sahipleri, Şehir Planma Dairesi ve belediyenin işbirliği içerisinde hareket etmesi gerekir.Bu konuda çalışma başlatacağız. Proje belli bir olgunluğa geldikten sonra Göçmen Evleri'nde ikamet eden herkes ile ortak bir toplantı gerçekleştireceğiz.Burada esas önemli olan nokta bölgede yaşayanların da fikir ve görüşleri alanılarak hareket edilmesidir"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.