LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Harmancı su temini konusunda geçiş döneminde uygulanacak fiyatı bekliyor

Harmancı su temini konusunda geçiş döneminde uygulanacak fiyatı bekliyor

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Meclisi'nin Su Temin Projesi'nin geçiş dönemine ilişkin fiyatın belirlenmesi sonrasında değerlendirme yapacağını bildirdi.

Yayın Tarihi: 11/05/16 10:27
okuma süresi: 3 dak.
Harmancı su temini konusunda geçiş döneminde uygulanacak fiyatı bekliyor
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

LTB Başkanı Mehmet Harmancı dün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun belediye başkanları ile gerçekleştirdiği , "KKTC Su Temin Projesi geçiş dönemi protokolü" konulu bilgilendirme toplantısının ardından sosyal medyada açıklama yaptı.

Harmancı, Bakan Çavuşoğlu'yla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, geçiş dönemi için henüz su fiyatının belli olmadığı ancak fiyat hazırlıkları konusunda çalışmaların tamamlandığı bilgisi edindiklerini kaydetti.

Harmancı bu bağlamda LTB Başkanı olarak LTB Belediye Meclisi'nin geçiş dönemine ilişkin fiyat belli olduktan sonra değerlendirme yapacağı yönünde bildirimde bulunduğunun altını çizdi.

Bunun yanı sıra yerel su kaynakları konusunda belediyeye geniş kapsamlı bilgi verilmesinin de daha net bir değerlendirme yapılmasına olanak tanıyacağı görüşünü ilettiğini vurgulayan Harmancı, "Bunlar belli olduktan sonra geniş bir tartışma içerisinde geçiş dönemine ilişkin sağlıklı bir değerlendirme yapılabileceği kanısındayız" dedi.

BELEDİYELERİN KARARI BEKLENİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasında imzalanan ve Cumhuriyet Meclisi'nde onaylanarak yasallaşan su temini ve yönetimine ilişkin anlaşmasının ardından, su konusu dün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren ve Belediyeler Birliği'nin katılımıyla masaya yatırılmıştı.

İçişleri Bakanlığı'nın, 29 Nisan'da tüm belediyelere gönderdiği yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı'ndan alınan 25 Nisan tarihli yazı uyarınca, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti Arasında Su Temini ve Yönetimine İlişkin Hükümetlararası Anlaşmanın Geçiş Hükümlerine İlişkin 22. Maddesi'ne göre geçiş döneminde su isteyecek belediyelerin ivedilikle bildirilmesi gerektiği kaydedilmişti.

İçişleri Bakanlığı'ndan tüm belediyelere gönderilen yazıda, geçiş döneminde su isteyecek belediyelerin en geç 6 Mayıs tarihine kadar resmi yazı ile İçişleri Bakanlığı'na bilgi vermeleri istenmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.