LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Arasta gökkuşağı rengine büründü

Arasta gökkuşağı rengine büründü

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu,17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtlığı Günü'ne yönelik olarak Arasta Kadınlar Pazarı meydanını gökkuşağı rengine bürüdü.

Yayın Tarihi: 13/05/16 14:27
okuma süresi: 2 dak.
Arasta gökkuşağı rengine büründü
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtlığı Günü'ne yönelik olarak Arasta'da Kadınlar Pazarı meydanını gökkuşağı rengine bürüdü.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platforumu'ndan yapılan açıklamaya göre, platform 17 Mayıs Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü etkinliklerinden birini Arasta Kadınlar Pazarı meydanında gerçekleştirdi.

TCEP aktivistlerinden İç Mimar Pembe Birinci ve Ressam Hüseyin Özinal'ın gökkuşağı bayrağı renklerinden yola çıkarak üçgen formatında hazırladığı çalışma, Lefkoşa Türk Belediyesi teknik ekibinin katkılarıyla kuruldu.

Yapılan açıklamaya göre çalışma hazırlanırken, 2. Dünya Savaşı toplama kamplarında erkek eşcinsellerin pembe, kadın eşcinsellerin siyah üçgen takma zorunluluğundan yola çıkıldı.

Açıklamada, "Biz TCEP bileşenleri olarak ayrımcılığa hizmet eden düşüncelerden uzaklaşarak üçgenlerimizi bütün ayrımcılığa uğrayan, dışlanan, ötekileştirilen kesimleri kucaklayan gökkuşağı renkleri ile hazırladık" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.