LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

LTB-muhtarlar görüşmesinde gündem su

LTB-muhtarlar görüşmesinde gündem su

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, 4 Ağustos Perşembe günü belediye sınırları içerisinde seçilmiş muhtarları kabul etti.

Yayın Tarihi: 05/08/16 10:00
okuma süresi: 4 dak.
LTB-muhtarlar görüşmesinde gündem su
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, 4 Ağustos Perşembe günü belediye sınırları içerisinde seçilmiş muhtarları kabul etti. Tüm ülkede olduğu gibi Lefkoşa'nın da önemli gündemlerinden olan Geçitköy'den başkente gelen suyla ilgili muhtarlara detaylı bilgiler veren Belediye Başkanı Harmancı 1 yıllık geçiş döneminde LTB'nin uygulayacağı su politikası ile ilgili de muhtarlardan gelen soruları yanıtladı. Lefkoşa Muhtarlar Derneği Başkanı Derviş Dizliklioğlu'nun da aralarında bulunduğu muhtarlar ise halka daha doğru ve doyurucu bilgi verebilmek adına toplantıyı yararlı bulduklarını söylediler.

HARMANCI: "YURTTAŞA EN YAKIN BİRİMLERİ DOĞRU BİLGİLENDİRMEK ÖNEMLİ"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ülke gündemini meşgul eden ve belediyeleri de yakından ilgilendiren Geçitköy'den ülkeye verilmeye başlanan su konusuyla ilgili yurttaşlara en yakın çalışan muhtarlarla bir görüşme yapmayı uygun bulduğunu söyleyerek toplantının her açıdan oldukça faydalı geçtiğini kaydetti.

Toplantıda hem bu geçiş dönemiyle ilgili LTB'nin düşüncelerini ve poltikasını birinci elden muhtarlara aktarma fırsatı bulduğunu hem de muhtarların özellikle su tarifeleriyle ilgili kafalarındaki soruları yanıtlama imkanı bulduğunu kaydeden Harmancı, "Başkent Lefkoşa'ya ve Lefkoşalı'ya verilecek su hizmeti ile ilgili kamuoyunda gerçeğin çok üzerinde rakamlar yayınlandı ve yurttaşlarımızın da haklı olarak bundan dolayı huzursuz oldu. Biz resmi olarak bu rakamları yayınladık. Muhtarlarımıza da birinci elden bu rakamları tablo üzerinde hesaplamaları ile birlikte sunduk. Onlar da bu doğru ve sağlıklı rakamları yurttaşlara aktaracak.Böylece doğru bilgi dolaşımını tüm Lefkoşa'ya yayacağız. Muhtarlarımıza duyarlılık göstererek bu toplantıya katıldıkları için çok teşekkür ediyorum." dedi.

HARMANCI: "YENİ TARİFELER ONAYLANANA KADAR ESKİ TARİFELER GEÇERLİDİR"

Her belediyenin kendi koşullarına göre belli su tarife fiyatları belirlediğini ifade eden Harmancı Lefkoşa'da belirledikleri kademeli su tarifelerinin ortalama yurttaşı koruyan bir ücretlendirme olduğunun altını çizdi.

Muhtarlara ton başına yurttaşın ödeyeceği ücretlerle ilgili bilgi verdiklerini kaydeden Harmancı yurttaşlara suyun 1 yıllık geçiş dönemi için 10 ton su kullanan birinin 54.2 TL , 13 ton kullanan hanenin 72.8 TL ve 15 ton için ise 86.7 TL'lik brüt su ücreti ödeyeceğine vurgu yaptı.

LTB'nin belirlediği bu ücretlerin diğer belediyelerin belirlediği ücretlerle birlikte Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini söyleyen Harmancı, "Tarifelerle ilgili son onay kararını Bakanlar Kurulu verecektir ve yeni tarifeler o zaman uygulamaya girecektir. Şu anda eski tarifeler geçerlidir." dedi.

BELEDİYE-MUHTARLAR GÖRÜŞMESİ OLDUKÇA YERİNDE VE FAYDALI GEÇTİ

Muhtarlar da LTB'nin Muhtarlar Koordinasyon Merkezi vasıtasıyla muhtarlarla sürekli iletişim içerisinde olduğunu belirterek yurttaşarın da kafasındaki soruların aydınlatılması açısından LTB'nin düzenlediği ve fikir alış-verişinde de bulunulan bu bilgilendirme toplantısının çok yerinde ve faydalı geçtiğini kaydettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.