LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa'da bir tarih yok oldu

Lefkoşa'da bir tarih yok oldu

Lefkoşa Çağlayan'daki Beyrut ve Taksim sinemaları dün buldozerlerle yıkıldı.

Yayın Tarihi: 22/09/16 08:20
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa'da bir tarih yok oldu
A- A A+

Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Lefkoşa Çağlayan'daki Beyrut ve Taksim sinemaları dün buldozerlerle yıkıldı.
Eski eserler ve müzeler dairesi emekli müdür muavini ve arkeolog Tuncer Bağışkan sosyal medyadan konu hakkında açıklama yaptı.

Bağışkan sosyal medya hesabında şunları kaydetti:

"Buldozerler Lefkoşa'daki son yazlık ve kışlık sinemaları da yıktılar…
Çağlayan mahallesinde bulunan sinema yaklaşık 1950 yılında Arap asıllı Muhammet tarafından "Beyrut Sineması" adıyla bir Rum arazisi üzerine inşa edilmişti. O yıllarda halk arasında "Arabuşağın Sineması" olarak bilinmekteydi.

Sinemaya girmek için biletçi kulübesinden bilet kesinlere, bir zücaciye eşyası da hediye verilmekteydi.

Daha sonra sinema Komikebirli İbrahım Hayrettin Denner tarafından kiralanarak çalıştırılmaya başlandı. 1950 – 1962 yılları arasında projeksiyon makinesi Halil İnönü tarafından çalıştırılmıştı. Bu sinemanın, ünlü güreşçilerimizden Mehmet Şemmedi, Ali Çerkez ve Nihat Aslan'ın müsabakalarına da ev sahipliği yaptığı halen anımsanmaktadır.

Daha sonraları yazlık sinemanın yanına İbrahim Hayrettin Denner tarafından bir kışlık Taksim Sineması, bir de pavyon yapılmıştı. 21 Eylül 2016 tarihinden itibaren hiçbiri yok artık..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.