LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

"LGBTİ Farkındalık Semineri" gerçekleşti

"LGBTİ Farkındalık Semineri" gerçekleşti

Psikolojik Danışman ve Rehberlere Yönelik Psikolojik Danışman ve Rehberlere Yönelik LGBTİ Farkındalık Semineri 21 Eylül'de Gerçekleşti

Yayın Tarihi: 26/09/16 09:51
okuma süresi: 2 dak.
"LGBTİ Farkındalık Semineri" gerçekleşti
A- A A+
Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMC) tarafından Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı ortaklığıyla yürütülen "Konuşulmayan: Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ Haklarıyla İlgili Diyaloğu Güçlendirmek" başlıklı proje ve Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği ortaklığı ile Psikolojik Danışman ve Rehberlere Yönelik LGBTİ Farkındalık Semineri 21 Eylül Çarşamba saat 14:00'te Kuir Kıbrıs Derneği'nde (EMAA Binası) gerçekleştirildi.

Proje Kıbrıs Türk toplumunda özellikle medya, eğitim, hukuk ve sağlık gibi çeşitli alanlarda Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks farkındalığını artırarak LGBTİ bireylerin de deneyimlediği cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmeyi, medya ilgisini artırmayı, kamuoyu oluşturmayı ve toplumsal değişimi amaçlamaktadır.

Seminer, Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Başkanı Yağmur Çerkez'in açılış konuşması ile başladı. Çerkez, LGBTİ farkındalığının artırılmasının çok önemli olduğunu ve bu tarz seminerlerin daha fazla yapılması gerektiğini dile getirirken, bu tarz etkinliklerin daha büyük kitlelere de ulaşması gerektiğinin de altını çizdi.

Çerkez'in ardından uzman psikolog Ziba Sertbay önce "Ayrımcılık, Heteroseksizm ve Homofobi" başlıklı konuşmasıyla giriş yaptıktan sonra, ergenlikte cinsel yönelime ve cinsiyet kimliğine bağlı gelişimsel süreçler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Son oturumda ise, LGBTİ öğrencilerin ve yakınlarının homofobik, bifobik ve transfobik tutumlar sebebiyle nasıl zorbalığa maruz bırakıldığı üzerine gerçek hayattan örnek senaryolar üzerinden grup çalışması yapıldı. Grup çalışması, katılımcıların öğrencilerle yaşadıkları deneyimleri ve çalışma yöntemlerini birbirlerine aktarması ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.