LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

Haspolat Belediye Evleri sakinleri ile LTB arasında kasis polemiği

Haspolat Belediye Evleri sakinleri ile LTB arasında kasis polemiği

Haspolat'taki Belediye Evleri Sitesi sakinleri, site sokağındaki yollarda araçlar için yavaşlatma önlemi alınmamasından şikayetçi… Kıbrıs Postası'na ulaşan site sakinleri, "Harmancı bizi kendi halimize terk etti" diyerek, yolda önlem alınmaması durumunda yasal haklarını kullanarak eylem yapacaklarını bildirdi.

Yayın Tarihi: 25/04/17 07:50
okuma süresi: 5 dak.
Haspolat Belediye Evleri sakinleri ile LTB arasında kasis polemiği
A- A A+
Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Harmancı: "Ana yola kasis yapamayız, hız tespit kamerası koymak da Karayolları'nın işi…"

Haspolat'taki Belediye Evleri Sitesi sakinleri, site sokağındaki yollarda araçlar için yavaşlatma önlemi alınmamasından şikayetçi…

Kıbrıs Postası'na ulaşan site sakinleri, "Harmancı bizi kendi halimize terk etti" diyerek, yolda önlem alınmaması durumunda yasal haklarını kullanarak eylem yapacaklarını bildirdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, site sakinlerinin yola kasis konulması yönünde talepleri olduğunu ancak ana yola kasis yapılmasının mantıklı bir karar olmadığını, hız tespit kamerası konulmasının ise Karayolları Dairesi'nin yetkisinde olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Postası'na, Haspolat'taki Belediye Evleri Sitesi sakinleri, sitede sıklıkla trafik kazası olduğundan ve Lefkoşa Türk Belediyesi'ne durumu defalarca bildirmelerine rağmen hiçbir önlem alınmamasından yakınıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, site sakinlerinin yola kasis konulması yönünde talepleri olduğunu ancak ana yola kasis yapılmasının mantıklı bir karar olmadığını, hız tespit kamerası konulmasının ise Karayolları Dairesi'nin yetkisinde olduğunu kaydetti.

"HARMANCI İLGİLENMEDİ…"

Vatandaşlar, Başkan Mehmet Harmancı'ya da şikayetlerini bildirdikleri halde trafik kazalarını önlemek adına sitedeki yolda araçları yavaşlatmak adına herhangi bir önlem getirilmediğinden yakındı.

"HARMANCI, BİZİ KENDİ HALİMİZE TERK ETTİ"

Kıbrıs Postası'na ulaşan site sakinleri, hemen hemen her gün sitede trafik kazası yaşandığını ve bu nedenle site sakinlerinin canlarına zarar geleceğinden korktuklarını belirterek, durumu şöyle anlattı:

"Sitedeki yollara hiçbir kasis veya hız tespit kamerası konmadığı için her gün ufak tefek de olsa kaza oluyor. Daha sonra Harmancı geldi, ona da defalarca şikayetlerimizi belirttik fakat kazaları önlemek adına hiçbir şey yapılmadı. Harmancı, bizi kendi halimize terk etti… Can güvenliğimiz yok."

"ÖLMEMİZİ BEKLİYORLAR, GEREKEN YAPILMAZSA EYLEM YAPACAĞIZ…"

Geçtiğimiz günlerde içinde eşi, annesi ve çocuğunun bulunduğu araç ile ciddi bir kaza yaşandığını belirten bir site sakini de, belediye yetkililerinin önlem almak için ölmelerini beklediğini savunarak, eğer önlem alınmazsa yasal olarak haklarını kullanıp eylem yapacaklarını bildirdi.

Sitenin bir sakini, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Her gün evimizin önünden aracımızla çıkarken kaza yapma korkusuyla yaşıyoruz. Herhangi bir önlem alınmadığı için araçlar, site önündeki yoldan çok hızlı geçiyor. Geçen aylarda sitede bir çocuğa araba çarptı, geçtiğimiz gün de benim eşim ciddi bir kaza yaptı. Evin önünden çıkarken otobüsle çarpıştı, kaza sonucunda annemin kafasında çatlak oluştu. Eşim ve çocuğum hafif yaralandı ancak yaşadığımız korku çok ciddi. Siteye ait otopark yok, canımıza tak etti. Harmancı yine sesimize kulak asmazsa yasal haklarımızı kullanıp eylem yapacağız"

HARMANCI: "ANA YOLA KASİS YAPAMAYIZ, HIZ TESPİT KAMERASI KOYMAK DA KARAYOLLARI'NIN İŞİ"

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, site sakinlerinin yola kasis konulması yönünde talepleri olduğunu ancak ana yola kasis yapılmasının mantıklı bir karar olmadığını, hız tespit kamerası konulmasının ise Karayolları Dairesi'nin yetkisinde bulunduğunu kaydederek, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Haspolat Belediye Evleri sakinleri, belediyeye sitenin önündeki yolda trafiği yavaşlatmak adına önlem alınması yönündeki taleplerini sundu. Belediye olarak taleplerini değerlendiriyoruz ancak Trafik Komisyonu'nun ortak alacağı bir kararla ne yapılacağına karar vereceğiz. Ana yola kasis koymak mantıklı bir uygulama değil, hız tespit kamerası konularak trafikte yavaşlatma sağlanması ise Karayolları Dairesi'nin yetkisinde. Çözüm üretmek için konuyu değerlendiriyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.