LEFKOŞA
okuma süresi: 8 dak.

SOS Çocuk Köyü Derneği yararına düzenlenecek maratonda insanlar Lefkoşa'yı hissederek yarışacak

SOS Çocuk Köyü Derneği yararına düzenlenecek maratonda insanlar Lefkoşa'yı hissederek yarışacak

2008 yılında başlayan ve hem sosyal sorumluluk hem de bir sportif aktivite olan Lefkoşa Maratonu, bu yıl 7'nci kez, 22 Ekim Pazar yapılıyor.

Yayın Tarihi: 15/10/17 11:45
okuma süresi: 8 dak.
SOS Çocuk Köyü Derneği yararına düzenlenecek maratonda insanlar Lefkoşa'yı hissederek yarışacak
A- A A+

KIBRIS POSTASI – Rüstem Tüccar

Hınçal: "Lefkoşa Maraton'u, hem bir duyarlılık etkinliği hem de insanların Lefkoşa'yı hissederek yaşayacakları güzel bir günü amaçlıyor."

Lefkoşa Türk Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek "Lefkoşa Turkcell'le Koşuyor Maratonu", 22 Ekim Pazar, SOS Çocuk Köyü Derneği yararına düzenlenecek.

Lefkoşa Türk Belediyesi önünden başlayıp, yine aynı yerde tamamlanacak maraton, 4-8-21 kilometre olmak üzere 3 kategoride yapılacak ve maratondan elde edilecek gelir, SOS Çocuk Köyü Derneği'ne bağışlanacak.

Lefkoşa Maratonu Organizasyon Koordinatörü Evrim Hınçal ve Lefkoşa Maratonu Organizasyon Komite üyesi ve LTB Dışilişkiler Personeli Seden Tunççağ, KIBRIS POSTASI gazetesine yaptıkları açıklamada, organizasyonun amacının hem şehre farklı bir hava katmak olduğunu hem de vatandaşların farkındalığını ve duyarlılığını artırarak aileleri ve dostlarıyla birlikte keyifli bir vakit geçirirken Lefkoşa sokaklarını da yaya olarak keşfetmenin keyfini yaşamaları olduğunu dile getirdiler.

2008 yılında başlayan ve hem sosyal sorumluluk hem de bir sportif aktivite olan Lefkoşa Maratonu, bu yıl 7'nci kez, 22 Ekim Pazar yapılıyor.

4-8-21 kilometre olmak üzere 3 kategoride yapılacak olan maraton sabah 07:30 itibarıyla başlayacak.

Maratona katılmak için geçtiğimiz cuma başlayan kayıtların 8 ve 21 km için son kayıt tarihinin 20 Ekim Cuma, 17:30'a, 4 km için ise son kayıt tarihinin 22 Ekim Pazar saat 10:00'a kadar süreceği belirtiliyor.


Hınçal: "Maratona sadece Lefkoşa halkının değil; tüm Kıbrıs halkı büyük ilgi gösteriyor"

Maratonun her yıl daha da büyük bir katılımcı sayısıyla gerçekleştiğini söyleyen Lefkoşa Maratonu Organizasyon Koordinatörü Evrim Hınçal, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'nın göreve geldikten sonra düzenlenen ilk maratonun hayvan barınağı için, ikincisinin Lefkoşa Türk Belediyesi'ne bağlı 'Engelsiz Lefkoşa Birimi'ne engelsiz taksi alınması için, geçen yıl gerçekleşen maratonun da Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağlı çocukların eğitim giderlerini karşılamak için bu yıl düzenlenecek maratonun ise SOS Çocuk Köyü'ndeki çocukların ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak bir aracın alınması için yapıldığını ifade etti.

Hınçal, "SOS Çocuk Köyü'ndeki bazı çocuklar özellikle hafta sonları araçları yetersiz olduğu için sosyal hayata yeteri kadar karışamıyorlar. Örneğin hafta sonu bir sinemaya veya tiyatroya ya da arkadaşlarıyla buluşup birlikte vakit geçirmeye imkanları olmuyor.

Mevcut araçlar sadece okul servisi görevi görüyor. SOS, aktivite geliştirmek istediği zaman sıkıntı yaşıyor. SOS yetkilileri bize böyle bir talepte bulundular. Biz de bu talebi Lefkoşa Maratonu için değerlendirdik" şeklinde açıkladı.

"Bu yıl dört binin üzerinde bir katılımcı sayısı bekliyoruz"

Maratona sadece Lefkoşa halkının değil; tüm Kıbrıs halkının büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Hınçal, Lefkoşa Maratonu'nun artık bir marka olduğunu ve marka değerini her yıl artırarak daha geniş kitlelere ulaştığını vurguladı.

Etkinliğin ilk yılında bin sekiz yüz katılımcıyla yola çıktıklarını söyleyen Hınçal, geçtiğimiz yıl üç bin beş yüz katılımcıya ulaştıklarını bu yıl ise dört binin üzerinde bir katılımcı sayısı beklediklerini ifade etti.

Vatandaşların ilgisinin sevindirici olduğunu belirten Hınçal, "Vatandaşlar sürekli bizi arayıp maratonla ilgili taleplerde bulunuyorlar. Özellikle 4 kilometre ve 21 kilometre ile ilgili çok büyük bir talep var. 8 kilometreye de talep her yıl daha da artıyor bu da hem sportif faaliyetler adına hem de farkındalığın artması adına oldukça sevindirici bir gelişme" dedi.

Özellikle 4 km'nin büyük ilgi gördüğünü ve insanların maratona çocuklarıyla, evcil hayvanlarıyla birlikte katıldıklarını söyleyen Hınçal, "Lefkoşa Maraton'u katılımcılar için hem sosyal ve sportif bir faaliyet hem bir duyarlılık etkinliği hem de inanların aileleriyle arkadaşlarıyla Lefkoşa'yı hissederek yaşayacakları güzel bir günü amaçlıyor" şeklinde konuştu.

Tunççağ: "En az 20 TL bağış karşılığında, isteyen herkes maratona katılabilir"

Lefkoşa Maratonu Organizasyon Komite üyesi ve LTB Dışilişkiler Personeli Seden Tunççağ ise maratonun 2008 yılında o dönemki belediye başkanına gelen bir teklif üzerine başladığını ve o yıldan itibaren 2010-2011 yılları hariç her sene yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini ifade etti.

Ayrı 3 parkurdan oluşacak maraton, 07:30'da başlayacak

Toplamda 3 parkurdan oluşan maratonun, 07:30 itibarıyla 21 km parkuruyla başlayacağını ifade eden Tunççağ, "Saat 10:00'da 8 km ve saat 10:30'da da 4 km ile maraton devam edecek. 8 ve 21 km kendi içinde kategorilere ayrılıyor. 21 km, 18-29, 30-39, 40-49, 50 ve üzeri kategorileri var. 8 km'de ise aynı gruplara ek olarak 16-18 yaş arası gençler de ailelerinden aldıkları izin veya lisansla birlikte maratona katılabilecekler" şeklinde açıkladı.

Maraton için kayıtların devam ettiğini kaydeden Tunççağ, maratona en az 20 TL bağış ücreti karşılığında katılabileceklerini söyledi.

Tunççağ, "İsteyenler tabi ki daha yüksek bağışlarda da bulunabilir. Bunun yanında 30 TL'ye yardım amaçlı t-shirtlerimiz, 20 TL'ye de bardaklarımız mevcut. Bunlar da katkı yapmak amacıyla kayıt stantlarında satılmaktadır. Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye binası önünden bulunan kayıt standımız her gün sabah sekiz buçuktan mesai bitimine kadar açıktır. Maratona katılmak isteyen herkes sabah sekiz buçuktan mesai bitimine kadar kayıt olabilirler. Ayrıca büyük şirketlerden toplu kayıt yaptırmak isteyen büyük şirketler de belediyemizi aradıkları takdirde, ekiplerimiz gidip toplu kayıt alabilmektedir" vurgusu yaptı.

Etkinlik için çok sayıda sponsorun olduğunu söyleyen Tunççağ, "Ana sponsorumuz Kuzey Kıbrıs Turkcell. Bunun yanında yan sponsorlarımız Atakom ( su sponsoru), Arden Gıda (meyve suyu sponsoru), Kombos Otomotiv, Küçük Uncular Simit Dünyası, Orman Construction, ve medya sponsorumuz Radyo Juke, bizlere büyük destek olmuştur.

Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı da her yıl bize destek veriyor. Atletizm Federasyonu da ciddi anlamda organizasyona destektir çünkü bu bir maraton ve profesyonel olarak hesaplama, derecelendirme vs. için Atletizm Federasyonu önemli bir katkı vermektedir" şeklinde açıkladı.


"Ödül töreni, 23 Ekim'de 19:30'da Bedesten'de yapılacak"

Tüm etapların Lefkoşa Türk Belediyesi önünde başlayıp yine belediye binası önünde biteceğini vurgulayan Tunççağ, parkurların rotalarına kayıt noktaları ve LTB'nin resmi Facebook sayfasından ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Ayrıca bu yıl ilk kez ödül töreninin maratonla aynı gün yapılmayacağını ifade eden Tunççağ, "Ödül töreni 23 Ekim'de saat 19:30'da Bedesten'de yapılacak" dedi.

Gün boyunca çeşitli stantlarla da yiyecek içecek satışının olacağı maratonda stantlarda satılan tüm ürünlerin geliri de bu projeye aktarılacak.

Katılımcılar ayrıca, etkinlik için açılan #sosçocukköyügülsündiye etiketi ile de paylaşımlar yapabilecekler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.