GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Gazimağusa'daki balık ölümleri kafaları karıştırdı...

Gazimağusa'daki balık ölümleri kafaları karıştırdı...

Gazimağusa su göletinde gerçekleşen tatlı su balığı ölümleri konusunda kafalar karıştı. Çevreciler, balık ölümlerinin sorumlusu olarak Mağusa Belediyesi'ni işaret ederken, Mağusa Belediyesi iddiaları yalanladı.

Yayın Tarihi: 07/04/14 11:58
okuma süresi: 2 dak.
Gazimağusa'daki balık ölümleri kafaları karıştırdı...
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

İddialara göre, belediyeye ait su arıtma tesisinden arta kalan kimyasalların arıtılmadan gölete akıtılması, Belediye yetkililerine göre ise az yağıştan kaynaklı olarak su seviyesinin düşmesi ve sudaki oksijen oranının azalması balık ölümlerine neden oldu.

Kıbrıs Postası'na ulaşan bazı çevreciler "Mağusa'da su göleti yok ediliyor" diye isyan ederek, su göletinde bulunan tatlı su balıklarının Mağusa Belediyesi'nin yanlış uygulamalarından dolayı öldüğünü iddia etti.

"Arıtmadan geriye kalan kimyasallar gölete akıtılıyor"

Çevrecilere göre, gölete yakın mesafede bulunan ve belediyeye ait olan su arıtma tesisinden artan kimyasallar arıtılmadan gölere akıtılıyor ve tatlı su balıklarının ölümüne neden oluyor.

Soyer: "Nedeni kuraklık"

Mağusa Belediyesi Sağlık Şube Amiri İlke Soyer ise, gölete akıtılan suyun arıtıldığına vurgu yaparak, göletin kaynağının yağışlar olduğunu ve bu yıl yeterince yağış olmadığını belirtti.

Soyer, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesinde azalma olduğunu ve sudaki oksijenin yetersiz kaldığını söyledi.

Soyer: "Gölete akıtılan su temiz"

Göletin yağmur suyu dışında arıtma suyuyla da beslendiğini doğrulayan Soyer, gölete akıtılan suyun tahlilleri yapılmış, temiz su olduğunu anlattı.

Yaşanan balık ölümlerinin önüne geçilmesi için çalışma başlatıldığını belirten Soyer, gölete su pompalanarak oksijen miktarını artırmak için gereken çalışmaların yapıldığını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.