GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Gazimağusa Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nin inşasına başlıyor

Gazimağusa Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nin inşasına başlıyor

Gazimağusa Belediyesi kent genelindeki köpeklerin uygun şartlarda bakım ve idamesinin sağlanması için projesini hazırladığı Hayvan Barınağı Ve Rehabilitasyon Merkezi'nin inşasına başlıyor.

Yayın Tarihi: 24/04/14 15:46
okuma süresi: 3 dak.
Gazimağusa Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nin inşasına başlıyor
A- A A+

Atık Su Arıtma Tesisi arazisi içerisinde modüler yapılardan oluşacak projede her bir modül 24 adet kapalı ve açık barınma alanı içerecek. Her alanda 3 köpeğin barınacağı şekilde tasarlanan projede, her modül 72 köpeğin barınak ihtiyacını karşılayacak. Bundan kısa bir süre önce yürürlüğe giren Hayvan Refahı Yasası'nın barınak yapılmasını öngörmesi nedeniyle harekete geçen Gazimağusa Belediyesi, köpeklerin kontrol altına alınabilmesi için önemli bir gereklilik olan barınak için önümüzdeki hafta içinde çalışmalara başlayacak.

350 bin TL'lik maliyetle belediyenin öz kaynaklarından ve Bayındırlık Birimi ekipleri tarafından yapılacak projenin kapalı alanı 330m2, açık alan 90 m2, servis alanı 57 m2 olacak ve ilk etapta 2 modül inşa edilecek. Proje, ihtiyaca göre yeni modüller eklenebilecek şekilde inşa edilecek.

Köpek konusunun kapsamlı bir sistemle ele alınması için barınakla birlikte diğer önlemelerin alınması için de çalışma yapılacak. Kurulacak sistemde, yasasın da gereği olarak, toplanan hayvanlar kısırlaştırılacak, aşılanmaları ve gerekli ilaçlamaları yapılacak ve sahiplendirilinceye kadar uygun barınak şartlarında yaşamaya devam edecekler. Gerekli donanım ve techizata sahip olacak ekipler köpeklere herhangi bir zarar vermeden onları insanların yaşam alanlarından toplayacak. Sokak hayvanlarının tamamen kontrol altına alınabilmesi için sahipli köpeklere takılacak çipler sistemin önemli bir unsurunu oluşturuyor. Veterinerler tarafından uygulanmaya başlanan çipli sistemle sokak köpeklerinin çoğalmasında en önemli etken olan köpeklerin alındıktan sonra beslenip sokağa atan kişilere karşı önlem alınmış olacak. Her köpek, sahibinin adına kaydedilecek ve köpeğin üzerindeki çipte sahibinin ismiyle birlikte kimlik bilgileri olacak.

Hayvan populasyonunun denetlenmesi ve kontrol altına alınması hedefiyle hareket eden Gazimağusa Belediyesi,çalışmaları hızlı bir şekilde başlayarak en kısa sürede barınağı tamamlayacak. ilk etapta 144 köpek kapasiteli olacak proje, ihtiyaca göre kapasitesi artırılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.