GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Gazimağusa'da düzenlenen törenlerle kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Gazimağusa'da düzenlenen törenlerle kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Gazimağusa'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Yayın Tarihi: 20/07/14 19:49
okuma süresi: 3 dak.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Gazimağusa'da düzenlenen törenlerle kutlandı
A- A A+

Zafer Anıtı önünde saat 17.30'da yer alan ilk törende, protokol sırasına göre, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Merkez Komutanı Hava Savunma Albay Fahri Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Behçet Öznacar, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter DAÜ, İTÜ KKTC Yerleşkeleri, siyasi parti temsilcileri ile dernek, vakıf, okul, kurum-kuruluş temsilcileri tarafından anıta çelenk konuldu.

Zafer Anıtı'ndaki tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlandı.

Polat Paşa Bulvarı'ndaki ikinci tören ise saat 18.00'de Kaymakam, Komutan ve Belediye Başkanı'nın tören birliklerini denetlemeleri ve halkın bayramını kutlamalarıyla başladı.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden törende, 4. Piyade Alay Komutanlığı'ndan Piyade Üsteğmen Ozan Bağırsakçı ile Gazimağusa Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Derya Can Kandil konuşma yaptı.

Tören, Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencilerinden Fatma Erol'un "20 Temmuz Sabahı" isimli şiiri okuması, aynı okulun öğretmenlerinden Derya Can Kandil'in konuşması ve tören geçişiyle sona erdi.

BAĞIRSAKÇI

Piyade Üsteğmen Ozan Bağırsakçı yaptığı konuşmada, yiğitlik destanı yazan Kıbrıs Türkü'nün kurtuluş bayramının 20 Temmuz olduğunu belirtti.

Bağırsakçı, 20 Temmuz'un Kıbrıs Türkü'nün özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türkü'nün 1878'den 1974'e kadar çileli ve çetin bir yoldan geçtiğini belirten Bağırsakçı, Barış Harekatı ile Anavatan Türkiye ile 1878'de başlayan ayrılığa son verildiğini söyledi.

Bağırsakçı, Barış Harekatı gerçekleştirilmemiş olsaydı, Kıbrıs Türklerinin tamamı katledilerek adanın Yunanistan'a ilhak edilmiş olacağını kaydetti.

20 Temmuz'da Kıbrıs Türkü'nün aydınlığı yakaladığını söyleyen Bağırsakçı, bu günün Kıbrıs Türk varlığının bütün dünyaya ilan edildiği gün olduğunu kaydetti.

KANDİL

Gazimağusa Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Derya Can Kandil de, Türkiye'nin Garanti Antlaşması'ndan doğan haklarını kullanarak Kıbrıs Türk halkını korumak için Barış Harekatı'nı gerçekleştirdiğini belirtti.

Kandil, Kıbrıs Türk halkının Barış Harekatı ile özgürlüğüne kavuştuğunu; Türk Ordusu'nun da o tarihten bugüne Ada'da barışın teminatı olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.