GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Rötarlı Mağusa festivali gelecek ay başlıyor

Rötarlı Mağusa festivali gelecek ay başlıyor

Sanatseverlerin 18 yıldır değişmeyen kültür-sanat festivali, yerel seçimler nedeniyle tarih değişikliğine uğrayarak, ağustos sonuna alındı. Mağusa Kültür ve Sanat Festivali için son rütuşlar yapılıyor. Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter, festivalle ilgili çalışmalarda sona gelindiğini ifade ederek, geçmiş yönetim döneminde yapılan anlaşmaların da devam ettiğinin altını çizdi.

Yayın Tarihi: 22/07/14 10:00
okuma süresi: 2 dak.
Rötarlı Mağusa festivali gelecek ay başlıyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Meryem Ekinci

Kültür sanat hayatının vazgeçilmez festivali Mağusa Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları sürüyor.Kıbrıs Postası'nın Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter'den edindiği bilgiye göre, bu yıl 18'incisi düzenlenecek Mağusa Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.Geçmiş belediye yönetimi döneminde yapılan anlaşmaların da devam ettiğinin altını çizen Arter, festivalin bu yıl yerel seçimler dönemine denk gelmesi nedeniyle, gecikmeli olarak gerçekleştirileceğini ifade etti.

Festivalin ağustos sonu, eylül başı başlamasının planlandığını kaydeden Arter şöyle konuştu:"Mağusa Kültür Sanat Festivali, yaşadığımız süreçten dolayı gecikti. Tarihlerde düzeltme gerekiyor, iptal değil. Geçmişten gelen birkaç bağlantı var, eski idarenin iş bağlantıları ve ödemeleri var. Bu konudaki temaslar devam ediyor. Tarihler kaydı. Onlarınyeniden düzenlenmesi gerekiyor. Tüm festivali toplu bir paket olarak görüşüyoruz" dedi.

Barınak için uygunluk bekleniyor

Arter, yerel seçimler öncesinde yürüttüğü propaganda sürecinde önemle üzerinde durduğu hayvan barınağı konusundaki son gelişmeleri de aktardı.Mağusa Arıtma Tesisi civarında bir barınak inşa edilmesi projesi kapsamında, yer uygunluğu konusunda geçtiğimiz hafta Çevre Koruma Dairesi'ne yazı gönderildiğinin altını çizen Arter, daireden bu hafta içerisinde yanıt gelmesini beklediklerini söyledi.Arter, barınak konusunda gündemde olan projelerden birinin "yap- işlet- devret" modeli olduğunu da ifade ederek, konunun belediye meclisinde ele alınacağını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.