GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Antik Mağusa Vakfı: "Mağusa dünya markası haline getirilmeli"

Antik Mağusa Vakfı: "Mağusa dünya markası haline getirilmeli"

Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay öncülüğünde vakıf yönetim kurulu üyeleri dün Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 21/08/14 13:58
okuma süresi: 4 dak.
Antik Mağusa Vakfı: "Mağusa dünya markası haline getirilmeli"
A- A A+

Resmiye Canaltay ziyarette yaptığı konuşmada Arter'i dernek çalışmaları hakkında bilgilendirdi.Vakıf'ın kuruluş amaçları arasında Mağusa kentinin marka bir kent olarak öne çıkması ve yaşam kalitesinin artırılması için çalışmalar ve girişimler yapmak olduğunu söyleyen Canaltay, dünyada artık ülkelerin tek başına değil de ayrı birer şehir olarak pazarlanmasının ön plana çıktığını belirtti. Canaltay, Mağusa'nın zengin tarihi dokusu ve kültürel mirasıyla tanıtılıp pazarlanması ve antik bir kent olarak bir dünya markası haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

ÇARŞININ CANLANDIRILMASI

Resmiye Canaltay, Belediye'nin girişimiyle başlatılan Mağusa Hendek Projesi'ne gönüllü olarak destek vereceklerini söyledi.Uzun yıllardır hendeğin atıl durumda olduğunu ve DAÜ ile birlikte yapılan çalıştayda da hendeğin eskisi gibi düzenlenemsi ve turizme kazandırılmasının gündeme geldiğini belirterek belediye başkanın projeleri arasında yer alan hendek projesınınde deskeklenmesinde öenemli etken olduğu dikkat çekildi.

Canaltay, Mağusa'ya gelen turistlerin kenti ziyaret noktalarının daha önce olduğu gibi Deniz Kapısı'nın bulunduğu noktadan değil de Mağusa Kapısı'ndan başlatılmasını önererek, yapılacak olan bu düzenlemeyle gelen turistlerin çarşının da canlandırılmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de bu fikre destek belirtti.

KÜLTÜREL ETKİNLİK GİRİŞİMLERİ

Öte yandan Mağusa'nın karakteristik değerlerinin öne çıkarılmasının önemine değinen Canaltay, bunun ilk adımını da Namık Kemal'in doğum günü olan 2 Aralık'ta Namık Kemal Haftası olarak bir etkinlik düzenlemekle atacaklarının altını çizdi.

Mağusa'nın pazarlanması için Shakespeare ve Othello'nun ön plana çıkarılması gerektiğine işaret eden Canaltay, bunun için dernek olarak yoğun bir çaba içerisinde olduklarını, Shakespeare Tiyatro Festivali adı altında belediyeyle birlikte etkinlikler düzenlemek istediklerini dile getirdi.

Canaltay, ayrıca Mağusa'da bulunan Bandabuliya'nın işlevlik kazandırılması için
düşüncelerini de anlattı.

MAĞUSA'NIN TURİZM KENTİ OLARAK DÜNYAYA PAZARLANMASI

Ziyarette yaptığı konuşmada, Salamis yoluna bir düzen kazandırıp, buranın yeniden düzenlemesini talep eden Canaltay, mazgalların canlandırılması, kent müzesinin oluşturulması ve Mağusa'nın bir turizm kenti olarak dünyaya pazarlanmasına ve böylece Mağusa'nın ekonomisinin canlandırılmasına ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Canaltay, ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi ile de işbirliği içerisinde olduklarını, Mağusa Kent Konseyi kurulması için belediyeye öneri götürdüklerini ifade etti.

Mağusa Belediye Başkanı Arter'e vakıf çalıstay bildirgesini de sunan Antik Mağusa Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri belediye ile işbirliği içerisinde hareket etmek istediklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.