GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek Gazimağusa'da temiz sahiller için elele projesine destek verdi

Dinçyürek Gazimağusa'da temiz sahiller için elele projesine destek verdi

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, adada yaşayan iki toplumun çevre sorunları konusunda gösterdiği birliktelik ve hassasiyetin, çeşitli nedenlerle aksayan toplumlararası görüşmelerde de sürdürülmesi gerektiğini söyledi

Yayın Tarihi: 11/10/14 17:12
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek Gazimağusa'da temiz sahiller için elele projesine destek verdi
A- A A+

"ÇEVRE SORUNLARI İÇİN GÖSTERİLEN SORUMLULUK TOPLUMLARARASI GÖRÜŞMELERDE DE GÖSTERİLMELİ"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, adada yaşayan iki toplumun çevre sorunları konusunda gösterdiği birliktelik ve hassasiyetin, çeşitli nedenlerle aksayan toplumlararası görüşmelerde de sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Dinçyürek Mağusa Suriçi Derneği tarafından organize edilen, "Deniz Atıkları: Temiz Sahiller için El Ele" Projesi için, deniz içerisinde temizlik gerçekleştiren dalgıç ekibini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Dinçyürek,ziyarette yaptığı konuşmada,çevrenin bir toplumun ya da kesimin değil herkesin ortak kullanım alanı olduğu düşüncesinde olduklarını belirterek, bu kapsamda yapılan projeyi çok değerli bulduklarını ve devamının gelip desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Dinçyürek,evrensel olarak yaşanan problemlerin iki toplumun ortak etkinliği ile birlikte mücadele verilerek çözülmeye çalışılmasının ne kadar sevindirici bir girişim olmasına rağmen, çeşitli nedenlerle adada devam eden çözüm müzakerelerinin kesintiye uğramasının da o kadar üzücü bir olay olduğunu dile getirdi.

Bu bağlamda projenin, ortak olan bir çok probleme çözüm bulma konusunda bir tek konu başlığı içerdiğini, ama verdiği mesajın son derece önemli olduğunu söyleyen Dinçyürek, aynı birliktelik ve düşüncenin sadece çevre için değil toplumların geleceğini ilgilendiren bir çok noktada da oluşmasını diledi.

Dinçyürek,çevrenin gelecek nesillere bırakılabilecek en değerli miras olduğunu ifade ederek, çevrenin kaybedilmesinin geri dönüşümü olamayacağını vurguladı.

Proje ortaklarından Deep Diving Drektörü Erol Adalıer de konuşmasında yapılan girişimin büyük emekler haracanarak gerçekleşen önemli bir proje olduğunu söyledi.

Bir çok noktaya dalışlar yapılıp temizlik çalışmaları gerçekleştirilebileceğini ifade eden Adalıer, Bakan Dinçyürek'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Türk,Rum,İngiliz ve Alman toplam 20 dalgıçın çalıştığı proje, AB tarafından finase ediliyor ve Avrupa denizlerindeki çöpleri azaltmayı sağlayacak toplumsal farkındalık ve sosyal sorumluluk Programı kriterleri takip edilerek uygulanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.