GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Gazimağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun 20. Yıl konseri yapıldı

Gazimağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun 20. Yıl konseri yapıldı

Gazimağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun 20. Yılına özel olarak hazırladığı "20. Yıl Konseri" dün akşam saat 20:30'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapıldı. Türk Müziği Korosu, salonu dolduran sanatseverlere 20. yılına yaraşır bir konser vererek Türk müziğinin seçkin eserlerini sundu.

Yayın Tarihi: 29/05/15 12:03
okuma süresi: 2 dak.
Gazimağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun 20. Yıl konseri yapıldı
A- A A+

Şef Adil Sönmez yönetiminde 15'i müzisyen olmak üzere 75 kadroya sahip Gazimağusa Belediye Türk Müziği Korosu, karma bestecilerden ve farklı makamlardan oluşan repertuarı izleyenlerden sık sık alkış aldı. Gecenin sunuculuğunu yapan Cansın Emre, 20. Gurur yılını yaşayan Türk Müziği Korosu ile bilgi vererek, koronun 20 yıldır Türk müziğinin yayılmasına yaptığı desteğin çok büyük olduğunu söyledi. Koronun 1995 yılında Dr. Arif Albayrak öncülüğünde kurulduğunu ve belediye bünyesine katıldığını, Aytaç Çağın ve Ulus Yeşilada'yla geçen 5 yılın ardından 15 yıldır Koro Şefi Adil Sönmez'in çalışmaları devam ettirdiğini söyledi. Üye sayısı sürekli artan ve kuzey Kıbrıs'ın üyesi en fazla ve en eski korosu olduğunu söyleyerek, Türk Müzikisi Devlet Konservatuarı mezunu olan ve önemli sanatçılardan ders alan Koro Şefi Adil Sönmez'in koronun başarısında önemli bir paya sahip olduğunu aktardı.

Gazimağusa Belediyen Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, çok büyük bir heyecan ve gurur yaşadığını ifade ederek, belediye olarak sanata büyük önem verdiğini, koronun Lefkoşa ve Girne'de de konser vermesi ve yurt dışına açılması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Gazimağusa'da potansiyel ve güzel sesin çok olduğunu, çalışmalarda bulunduğunu ve bunu gördüğünü ifade eden Arter, başta Şef Adil Sönmez başta olmak üzere saz heyetine ve emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye Başkanı İsmail Arter, tekrardan heyecanlı olduğunu ifade ederek, bu gururu yaşamaya devam edeceklerini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.