GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

DP UG Gazimağusa İlçe Başkanı Ataoğlu, öğretmenler gününü kutladı

DP UG Gazimağusa İlçe Başkanı Ataoğlu, öğretmenler gününü kutladı

DP UG Gazimağusa İlçe Başkanı, Milletvekili Fikri Ataoğlu, ülkenin geleceğini yetiştiren öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Yayın Tarihi: 23/11/15 14:40
okuma süresi: 2 dak.
DP UG Gazimağusa İlçe Başkanı Ataoğlu, öğretmenler gününü kutladı
A- A A+

Ataoğlu yazılı açıklamasında, bir toplumun gelişmesi ve kalkınmasının bilimdeki gelişmelere bağlı olduğunu, bilime önem veren toplumların ise daha çabuk kalkındığına dikkat çekerek, "Bilim, ilköğretimden başlayarak eğitimin her kademesinde öğretmenler tarafından okullarda öğretilir" dedi.

Ataoğlu, bu nedenle bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yükün öğretmenlerin omuzlarında olduğuna işaret ederek, geleceğin insanını yetiştirme bakımından da öğretmenlerin öneminin büyük olduğunu, bunun için öğretmenlerin toplumun en saygın kişileri olduğunu kaydetti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; "ulusları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir" diyerek öğretmenleri yücelttiğini ifade eden Ataoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Atatürk'e, Bakanlar Kurulu 11 Kasım 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını verdi. Atatürk de 24 Kasım 1928'de Başöğretmenlik unvanını kabul etti. Atatürk'ün, başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından beri yurdumuzda Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile bir kez daha öğretmenlerimize duyduğumuz sevgi ve saygıyı anımsayarak, öğretmenlik mesleğine emeği geçen herkesi selamlıyor öğretmenler gününü kutluyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.