GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Hands-On Famagusta Projesi sergisi yarın açılıyor

Hands-On Famagusta Projesi sergisi yarın açılıyor

Mağusa'nın kentsel geleceği üzerine diyalogu geliştirmeyi hedefleyen "Hands-on Famagusta Projesi" kapsamında hazırlanan maket, web platformu ve sergi yarın açılıyor.

Yayın Tarihi: 27/11/15 11:51
okuma süresi: 2 dak.
Hands-On Famagusta Projesi sergisi yarın açılıyor
A- A A+

Proje ekibi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazimağusa'daki Buğday Cami'deki (St. Peter ve St. Paul Kilisesi) "Mağusa Kenti Bütüncül Maket ve Üç-dilli Web Platform Sergisi"nin açılışı saat 17.00'de yapılacak. Sergi, 29 Kasım Pazar saat 18.00'e kadar ziyarete açık olacak.

Düşlenen Mağusa (Imaginary Famagusta), Kıbrıs Üniversitesi Şehircilik Laboratuvarı ve AA&U Mimarlık, Sanat ve Kentsel Tasarım Ofisi tarafından yürütülen "Hands-on Famagusta Projesi"ne, Renewal Projesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İşbirliği ve Güven için Hareket (UNDP-ACT), Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Güney Kıbrıs'taki Kıbrıs Üniversitesi katkı konuyor.

"Hands-on-Famagusta" projesiyle, Mağusa'nın kentsel geleceği üzerine iki toplum arasında katılımcı kentsel tasarım araçları kullanarak, diyalogu teşvik etmeyi; böylece uzlaşı sürecinde ve sonrasında adada işbirliği ve ortak yaşam alanlarının oluşumuna katkıda bulunma amaçlanıyor.

Amaç doğrultusunda, interaktif, İngilizce, Türkçe ve Rumca olarak üç-dilli web-platformu (www.handsonfamagusta.org) ve 3 boyutlu, 5.5 metre uzunluğunda, bütüncül bir kent maketi geliştirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.