GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Gazimağusa'da biyolojik larvasit mücadelesi

Gazimağusa'da biyolojik larvasit mücadelesi

Gazimağusa Belediyesi, kent genelinde sivrisinekle mücadelede sistemli bir çalışma programı uygulayarak, göletleri ve sazlık alanları çevreyle uyumlu biyolojik larvasit kullanarak ilaçlamaya başladı.

Yayın Tarihi: 20/04/16 17:12
okuma süresi: 4 dak.
Gazimağusa'da biyolojik larvasit mücadelesi
A- A A+
Gazimağusa Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, sivrisinekle mücadelede son derece önemli olan göletlerin ilaçlanması için çalışmalara yoğun bir şekilde devam eden Sağlık Şubesi ekipleri, uzman ekiplerin eşliğinde göletlerde sinek larvalarına karşı etkin bir yöntem olan biyolojik larvasitle ilaçlamalar yapıyor.

Sineklerin üremesi için uygun zemin oluşturan su birikintilerini çevreye uyumlu biyolojik ilaçlar kullanarak ilaçlama yapan ekiplerin kullandığı ilaçların biyolojik yaşama herhangi olumsuz etkisi olmadığı da uzmanlarca tespit edildi.

Sinekle mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürülmesi için çevrede durgun su bulunmaması ve özellikle evlerin depolarının kapaklarının kapalı durumda olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL YAPILAN İLAÇLAMALAR BAŞARILI

Gazimağusa Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleriyle uzman biyologların birlikte yürüttüğü çalışmalarda, sivrisinek popülasyon durumunun tespit edilmesi, larvaların tür tespiti için örnek alınması, ilaçlama ekipleriyle birlikte larvasit uygulanacak alanlarda ürün kullanımıyla ilgili saha çalışmaları yapıldı.

Atık Su Arıtma Tesisi, Çanakkale Göleti Çevresi ve sazlık alanlarda yapılan incelemede ilaçlanması gereken yeni noktalar tespit edildi.

Kaliland Göleti çevresinde, artıma sisteminin başlangıç noktasından DAÜ kampüsü yakınlarına kadar kepçeleme yöntemi ile yapılan larva araştırmasında, geçen yıl yapılan ilaçlamaların zararlılar dışındaki canlılara zarar vermediği, balık sürülerinin, su perilerinin, yusufçukların, sucul böceklerin ve kurbağaların sağlıklı bir şekilde alanda bulunduğu tespit edildi.

Çanakkale Göleti'yle ilgili yapılan incelemede ise, sık olan sazlık alanların farklı yöntemlerle ilaçlanmasına karar verilirken, gölette geçtiğimiz yıl yapılan ilaçlamaların burada da biyolojik yaşama herhangi bir olumsuz etkisi olmadığı tespit edildi.

ARTER: "HEM ÇEVREYE UYUMLU HEM ETKİLİ YÖNTEMLER KULLANILIYOR"

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, özellikle göletler ve sazlık alanlarda larva tespiti ve biyolojik dengenin durumuyla ilgili saha çalışması yapılarak, elde edilen bulgular sonucunda sivrisineğe neden olan larvalarla mücadelede etkili sonuçlar almayı amaçladıklarını kaydetti.

Arter, uzman ekiplerin katılımıyla yapılan incelemelerde, ilaçlamalarla ilgili hareket planının belirlenmesinin yanında, geçtiğimiz yıl yapılan ilaçlamaların sadece larvaları hedef aldığının da tespit edilmesinin başarılı çalışma yaptıklarını gösterdiği için sevindirici olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı İsmail Arter, sıkıntısız bir yaz geçirmek için çalıştıklarını, doğal yaşam için tehdit oluşturmayan ve çevreyle uyumlu biyolojik ilaçlarla göletlerin her noktasının ilaçlandığını belirtti.

Özellikle çevrede bulunan büyüklü küçüklü su birikintilerinin sinekle mücadeleyi önemli ölçüde etkilediğini vurgulayan Arter, vatandaşlardan çevredeki su birikintilerine ya müdahale etmelerini ya da Halkla İlişkiler Şubesi'ne bildirimde bulunmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Bir bardak durgun suda dahi binlerce sivrisineğin üreyebileceği uyarısını yapan Arter, bu durumlara karşı azami dikkat gösterilmesi çağrısında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.