GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıs'ın festivali 8 Temmuz'da başlıyor

Kıbrıs'ın festivali 8 Temmuz'da başlıyor

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, bugün düzenlediği basın toplantısında 20. Uluslararası Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin programını açıkladı. 8 Temmuz akşamı saat 21:30'da Namık Kemal Meydanı'nda Ozan Orhon'un Muhteşem 90'lar konseptli konseriyle başlayacak. 13 Temmuz'da dünyaca tanınmış Reaggea müziğinin kralı Bob Marley'in oğlu Julian Marley'i ağırlayacak olan festival, Los Vivancos Flamenco topluluğunun 28 Temmuz'da sergileyeceği gösteriyle sona erecek.

Yayın Tarihi: 30/06/16 13:34
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıs'ın festivali 8 Temmuz'da başlıyor
A- A A+

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Arkın Palm Beach Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, 20. Uluslararası Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'ni tanıttı.

ARTER: "KIBRIS'IN FESTİVALİ"

Festivalin, sadece Gazimağusa açısından değil, KKTC açısından da çok önemli ve değerli bir organizasyon olma özelliğiyle öne çıktığını vurgulayan Arter, şöyle konuştu:

"'Kıbrıs'ın Festivali' olarak adlandırdığımız festivalimizin uluslararası düzeyde bu isimle kabul görmesine neden olan süreçte, bugüne kadar gerçekleştirilen 150'ye yakın etkinliğe, 450'den fazla sanatçı konuk olurken, 400 bini aşkın kültür sanat dostu festivalimizi takip etti. 20. yaşına giren festivalimiz kapsamında bugüne kadar Natalie Cole, Lorenna McKennitt, Bonney M, Bonnie Tyler, Goran Bregovic, Lara Fabian gibi dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra ülkemizin ve Türkiye'nin önemli sanatçıları Gazimağusa'da sahneye çıktı.

Kıbrıs'ın kültür sanat başkenti olmanın sorumluluğuyla hareket ederek, bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da uluslararası düzeyde çok değerli sanatçıları uygarlık beşiği Akdeniz'in önemli kentlerinden biri olan şehrimiz Gazimağusa'da ağırlayacak olmanın gururunu taşıyoruz.

Yıllar içinde ünü ülke dışına taşan festivalimizin etkinliklerine bu yıl da yurt dışından ilginin başladığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslararası Kültür-Sanat Festivali için ülkemize gelecek olanların, turizmimize katkıda bulunmasının haklı gururunu yaşamaktayız."

FESTİVAL PROGRAMI

20. Uluslararası Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm festivali bu yıl 8-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Mekan olarak ise Namık Kemal Meydanı, Othello Kalesi ve Salamis Antik Tiyatro kullanılacak.

Festival, 8 Temmuz akşamı saat 21:30'da Namık Kemal Meydanı'nda Ozan Orhon'un Muhteşem 90'lar konseptli konseriyle başlayacak. Konser ücretsiz olacak.

9 Temmuz'da ise Gazimağusa Belediye Tiyatrosu, Othello Kalesi'nde Kanaviçe adlı oyununu sahneleyecek.

Festival 11 Temmuz'da Türkiye'nin tanınmış isimlerinden Oğuzhan Koç'un Salamis Antik Tiyatro'da vereceği konserle devam edecek.

13 Temmuz'da ise dünyaca tanınmış Reaggea müziğinin kralı Bob Marley'in oğlu Julian Marley'in konseri gerçekleşecek.

Ülkemizin en önemli Tiyatro ekiplerinden olana Lefkoşa Belediye Tiyatro'sunun Bozan Oratoryosu, 15 Temmuz'da izleyiciyle buluşacak.

Türkiye'nin en önemli seslerinden biri olan Volkan Konak konseri ise 18 Temmuz'da Salamis Antik Tiyaro'da olacak.

19 Temmuz'da İstanbul Meydan Sahnesi'nin Pijamalı Adamlar oyunu seyirciyle buluşacak.

21 Temmuz'da dünyaca ünlü grup Pink Martini bir kez daha festivalde yer alacak.

22 Temmuz'da Kıbrıslı sanatçı Tolga Erzurumlu Othello Kalesi'nde konser verecek.

25 Temmuz'da ise şarkı ve türkülere kendi yorumunu katarak seslendiren Koray Avcı, Salamis Antik Tiyatro'da olacak.

26 Temmuz'da Kıbrıslı sanatçı Süleyman Akosman A Chunk Of Funk projesiyle Othello Kalesi'nde konser verecek.

Festival 28 Temmuz'da Los Vivancos Flamenco topluluğunun muhteşem gösterisiyle sona erecek.

BİLETLER

Kanaviçe ve Pijamalı Adamlar Oyunu'nun, Tolga Erzurumlu Konseri'nin ve Achunk Of Funkby Süleyman Akosman Konseri'nin biletleri 10 TL'den, Oğuzhan Koç, Volkan Konak ve Koray Avcı konserlerinin biletleri 20 TL'den, Julian Marley, Pink Martini ve Los Vivancos konserlerinin biletleri ise 30 TL'den satışa sunulacak. Festivalle ilgili ayrıntılara belediyenin internet sitesinden ulaşılabilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.