GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Gürcafer: "Kimin arazisini kime veriyorlar... Arazinin Suat Günsel'e verilmesi yasa dışı"

Gürcafer: "Kimin arazisini kime veriyorlar... Arazinin Suat Günsel'e verilmesi yasa dışı"

Mimoza Otel'in yanındaki arazinin Suat Günsel'e devlet tarafından uzun vadeli kiralanmaiddiaları üzerine Kıbrıs Postası'na konuşan Cafer Gürcafer, Mimoza Otel ile ilgili bir tahliye kararının olduğunu ancak bu tahliye kararının bahse konu araziyi içermediğini hatırlatarak, "Zaten Mimoza Otel ile ilgili Devlete açtığımız Tazminat davası süreci devam ederken böyle bir kiralama yasal olmaz" dedi

Yayın Tarihi: 27/10/16 09:30
okuma süresi: 3 dak.
Gürcafer: "Kimin arazisini kime veriyorlar... Arazinin Suat Günsel'e verilmesi yasa dışı"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Onur Evrensel

Mimoza Otel'in yanındaki arazinin Suat Günsel'e devlet tarafından uzun vadeli kiralanmaiddiaları üzerine Kıbrıs Postası'na konuşan Cafer Gürcafer, Mimoza Otel ile ilgili bir tahliye kararının olduğunu ancak bu tahliye kararının bahse konu araziyi içermediğini hatırlatarak, "Zaten Mimoza Otel ile ilgili Devlete açtığımız Tazminat davası süreci devam ederken böyle bir kiralama yasal olmaz" dedi.

Gürcafer, arazinin içerisinde bir restoran olduğunu ve kullanım ve eşdeğer hak sahibi olarak kendisinin kullanımında olduğunu söyledi. Gürcafer ayrıca konuyla ilgili bugün Yüksek İdare Mahkemesi'ne avukatı ile başvuruda bulanacaklarını belirterek, "Eğer bu arazi birisine kiralanacaksa, hak sahibi olan eşdeğerdir" açıklamasını yaptı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin sahibi Suat Günsel'e devlet tarafından arazi kıyağı yapıldığı ve Mimoza Otel'in tartışmalı bir şekilde Günsel'e siyasi bir adımla verildiği haberlerinin basına yansımasının üzerine Kıbrıs Postası'na konuşan Cafer Gürcafer, "Eğer bu arazi birisine kiralanacaksa, hak sahibi olan eşdeğerdir. Bugün konuyla ilgili avukatımla birlikte Yüksek İdari Mahkemesi'ne başvurumuzu yapacağız" dedi. Gürcafer, Mimoza Otel ile ilgili bir tahliye kararının olduğunu ancak bu tahliye kararının bahse konu araziyi içermediğini hatırlatarak şunları söyledi: "Bu arazi içerisinde bir restoran var ve benim kullanımımda. Eşdeğerden hak sahibi olarak bu arazi için müracaatım da var. Ayrıca Mimoza Otel ile ilgili Devlet'e açtığımız 7-8 milyon Sterlin'i bulan bir tazminat davası var. Tazminat davası neticelene kadar bu arazi elden çıkarılmamalı. Aksi takdirde İhtiyat Sandığı çok büyük bir zarara uğrayacak. Buradan beni tahliye etmeden arazinin başka birisine kiralanması yasal değildir. Eğer bu arazi birisine kiralanacaksa, hak sahibi olan eşdeğerdir. Konuyla ilgili avukatımla birlikte Yüksek İdari Mahkemesi'ne başvurumuzu yapacağız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.