GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

Bedis Piknik Alanı kiralandı, Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği isyan etti...

Bedis Piknik Alanı kiralandı, Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği isyan etti...

Mağusa'da bulunan Bedis Piknik Alanı'nın büyük bir bölümünün Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından Şenay Kadı ve Suphi Yıldız adında iki kişiye kiralandığını iddia eden Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği, 1'inci derece sit alanı Bedis Piknik Alanı'nın halkın kullanımına kapatılmasına tepkili…

Yayın Tarihi: 23/02/17 10:53
okuma süresi: 5 dak.
Bedis Piknik Alanı kiralandı, Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği isyan etti...
A- A A+

Cansu Yarışan

Mağusa'da bulunan Bedis Piknik Alanı'nın büyük bir bölümünün Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından Şenay Kadı ve Suphi Yıldız adında iki kişiye kiralandığını iddia eden Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği, 1'inci derece sit alanı Bedis Piknik Alanı'nın halkın kullanımına kapatılmasına tepkili…

Yeniboğaziçi Belediyesi'nin kiralama talebini kabul etmeyen bakanlığın, özel kişilerin kiralama talebini neden kabul ettiğine anlam veremediğini belirten dernek, piknik alanının büyük bir kısmının tellerle çevrilmesi ve alana beton dökülmesinin 'çevre katliamı' olduğunu kaydetti.

Alanın halka kapatılmasını 25 Şubat'ta Bedis Piknik Alanı'nda yapacakları eylemle protesto edeceklerini bildiren dernek, gerekli araştırmaların yapılmasının ardından yasal süreç başlatacaklarının altını çizdi.
Mağusa'da bulunan, 1'inci dereceden sit alanı Bedis Piknik Alanı'nın özel kişiler tarafından kiralanıp halka kapatılmasının yasal olmadığını belirten Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği, alanın büyük bölümünün tellerle çevrilmesinin ve yapılaşmasının çevre katliamı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Postası'nın konu ile ilgili bilgi almak için ulaştığı dernek yetkilileri, her yıl Mart 9'u Pikniği'nin bu alanda yapıldığına dikkat çekerek, piknik öncesi rutin olarak belediye ile iş birliği içinde alanın temizlenmesi ve düzenlenmesi işlerini yapmak için alana gittikleri zaman gördükleri manzara karşısında şok olduklarını söyledi.

Dernek Başkanı Hidayet Özerinç, alanın kiralandığı kişilerle herhangi bir sorunlarını olmadığını belirterek, belediyenin kiralama talebinin kabul edilmezken neden başka kişilerin kiralama talebinin kabul edildiğini merak ettiklerini dile getirdi.

Dernek sözcüsü ve avukatı Nazenin Taşçıoğlu Şahali ise yasal işlem başlatmak için gerekli araştırmaları yaptıklarına vurgu yaparak, cumartesi eylem yapacaklarını duyurdu.
ÖZERİNÇ: "PİKNİK ALANINDAKİ MANZARAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDUK"

Dernek Başkanı Hidayet Özerinç, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, her yıl Bedis Piknik Alanı'nda geleneksel olarak düzenledikleri Mart 9'u Pikniği'ni organize etmek amacıyla piknik alanına gittikleri zaman gördükleri manzara nedeniyle şok olduklarını belirterek, "Her yıl bu alanda gerçekleştirdiğimiz piknik için hazırlık amacıyla piknik yerine gittiğimiz zaman orada gördüğümüz manzara karşısında şok olduk. Piknik alanının büyük bir kısmının halka kapatılması bizi çok rahatsız etti. Bizim kişilerle bir sorunumuz yok ancak belediye tarafından 2002'de ve 2016'da yapılan kiralama talebi kabul edilmezken, başkaları tarafından yapılan kiralama talebi nasıl kabul ediliyor?" şeklinde konuştu.
ŞAHALİ: "ÇEVRE KATLİAMI YAPILIYOR"

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı dernek sözcüsü ve avukatı Nazenin Taşçıoğlu Şahali ise Bedis Piknik Alanı'nın yapılaşmasını geç fark ettiklerini belirterek, böylesi bir çevre katliamının kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Her yıl Mart 9'u Pikniği'nin bu alanda yapıldığına dikkat çeken Şahali, piknik öncesi rutin olarak belediye ile iş birliği içinde alanın temizlenmesi ve düzenlenmesi işlerini yaptıklarını kaydederek, "Piknik alanının düzenlenmesi için alana gittiğimiz zaman alanın tellerle kapandığını ve orada bir yapılaşma olduğunu gördüğümüz zaman şok olduk. Yapının sahibi Suphi Yıldız, yanımıza gelip ne istediğimizi sordu. Biz de bu şekilde 1'inci derece sit alanının halka kapatılmasının doğru bir şey olmadığını söyledik. Suphi Bey de bize piknik alanındaki bakımsızlıktan şikayetçi oldukları için kiralama ihtiyacı duyduklarını söyledi" dedi.
"İZNİ ATAOĞLU VERDİ"

Şahali, alanı kiralayanlarla hiçbir dertleri olmadığını belirterek, 1'inci derece sit alanı bir bölgenin tellenmesi ve halka kapatılmasının yasal olmadığını kaydetti ve sözlerine şöyle devam etti: "Belediye, Bedis Piknik Alanı'nı kiralamak için ve alanın gereken tüm bakımını üstlenmek için talepte bulundu ancak belediyeye kiralanamayacağını bildirdiler. Belediyeye kiralanamayan alan nasıl olur da özel şahıslara kiralanır? Bize gelen bilgiye göre Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu'nun, alanının kiralanması için izni olduğu yönündedir. Biz bölge halkı ve dernek olarak bunun yasal olmadığını savunuyoruz. Bu nedenle 25 Şubat Cumartesi, 14.30'da Bedis Piknik Alanı'nda eylem yapacağız ve gerekli tüm araştırmaları yaptıktan sonra mahkemeye başvuracağız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.