GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Cep kitapçığı "Mağusa", tarih ve kültür severlerin beğenisine sunuldu

Cep kitapçığı "Mağusa", tarih ve kültür severlerin beğenisine sunuldu

Serdar Atai ve Zorlu Cezaroğlu'nun birlikte hazırladığı ve Mağusa kentinin tarihi ve turistik yerlerinin anlatıldığı cep kitapçığı "Mağusa" yayınlandı. Önümüzdeki hafta tüm kitapçılarda satışa sunulacak kitapçık, Mağusa kentinin tarihi, turistik ve kültürel öğelerini merak edenler için bir rehber niteliğinde…

Yayın Tarihi: 18/08/17 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Cep kitapçığı "Mağusa", tarih ve kültür severlerin beğenisine sunuldu
A- A A+
Kıbrıs Postası – Rüstem Tüccar

Mağusa'yı ziyaret edenler için, ziyaretçilere gezerken rehberlik etmesi için özenle hazırlanan, zengin fotoğraf içeriğiyle tarihi dokuyu daha iyi algılanmasına yardımcı olacak olan "Mağusa" cep kitapçığı tarihsel süreçte anlatılagelen efsanelere de değinerek okurlarının geçmişe doğru çıkılan yolculuktan daha çok keyif almasını sağlayacak.

Kıbrıs Postası gazetesine konuşan ve "Mağusa" kitapçığının anlatıcılığını yapan Serdar Atai, piyasada Mağusa kentiyle ilgili böyle bir eksikliğin olduğunu, bu kitapçıkla kenti gezmeye gelen turistlerin daha çok bilgi alabilmesine ve kentin tüm değerlerini bir kitapçıkta bulabilmesine kolaylık sağlandığını belirterek kitapçığın uzun ve detaylı bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Bu boyutta bir çalışmanın daha önce yapılmadığını aktaran Atai, "Hem zengin fotoğraf içeriğiyle hem de anlatımdaki zengin tarihi ve kültürel bilgilerle, turizm alanına değer katacağını düşünüyorum" dedi.

Anlatımı yaparken sadece tarihi bilgilere yer verilmediğini belirten Atai, "kitapçıkta aynı zamanda Mağusa halkının dilinden çıkan efsanelere, mitolojik öğelere, halk hikayelerine de yer veriyoruz. Kitapçık, bu açıdan hem samimi bir dille okuyucusuna keyif veriyor hem de içeriğiyle kentin tarihi ve kültürel geçmişini öğrenmesini sağlıyor" şeklinde ifade etti.

Ayrıca, kitapçıkla birlikte verilen harita ile, kentin yabancısı olan kişilerin kitapta geçen tarihi ve turistik mekanları bulmasına kolaylık sağlanıyor.

Önümüzdeki haftadan itibaren tüm kitapçılarda bulunabilecek olan kitapçık hem İngilizce hem de Türkçe baskıyla Mağusa kentini merak edenler için önemli bir kaynak olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.