GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Tır dorsesinde ayrılan 1 metre karelik alanda yaşam mücadelesi

Tır dorsesinde ayrılan 1 metre karelik alanda yaşam mücadelesi

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin Mağusa Limanı'na yanaşan DeepKarpaz isimli gemi ile ülkeye gelen tır dorsesinde yaptığı kontrolde dorsede gizlenmiş 3 Suriyeli mülteci ile binlerce paket sigara ve cinsel güç artırıcı jel ele geçirildi

Yayın Tarihi: 23/09/17 09:14
okuma süresi: 3 dak.
Tır dorsesinde ayrılan 1 metre karelik alanda yaşam mücadelesi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi
  • Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin Mağusa Limanı'na yanaşan DeepKarpaz isimli gemi ile ülkeye gelen tır dorsesinde yaptığı kontrolde dorsede gizlenmiş 3 Suriyeli mülteci ile binlerce paket sigara ve cinsel güç artırıcı jel ele geçirildi.

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri kaçakçılara göz açtırmıyor. Dün rutin kontrolleri kapsamında Mağusa Limanı'na yanaşan DeepKarpaz isimli gemi ile ülkeye giriş yapan 57 TIR'da arama yapan polis ekipleri Tamer Sedefoğlu'nun şoförlüğünü yaptığı GY 223 plakalı TIR dorsesinde 3 Suriyeli mülteci, 2 bin 370 paket ülkeye girişi yasak çeşitli markalarda kaçak sigara ve 700 adet Kamagra marka cinsel güç artırıcı jel ele geçirdi. Suriyeli mülteciler ülkemizde sığınma konusunda yaşanan sıkıntı nedeni ile dün gece DeepKarpaz gemisi ile yeniden Türkiye'ye gönderilirken, hem insan hem sigara hem de cinsel güç artırıcı jel kaçakçılığı yaparken suçüstü tespit edilen TIR şoförü Tamer Sedefoğlu tutuklanarak aleyhinde işlem başlatıldı.

KÖPÜK TABAKLARIN ARASINA GİZLENEREK GELDİLER

Son yıllarda ülkemizde artan kaçakçılık olaylarının önüne geçmek amacı ile özellikle bölgedeki sınır kapıları ve limanda denetimleri sıklaştıran Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı CÖŞ ekipleri dün öğle saatlerinde limana yanaşan DeepKarpaz isimli gemi ile gelen TIR'ları Gümrük Dairesi çalışanları eşliğinde didik didik aradı. Sıranın TGY 223 plakalı TIR'a gelmesi ile araç şoförü Tamer Sedefoğlu'na araçta kanunsuz herhangi bir şeyin bulunup bulunmadığını sorması üzerine tedirgin olan TIR şoförü araçta 3 mülteci olduğunu itiraf ederek, mültecilerin saklandığı yeri polise gösterdi. Köpük tabak yüklü TIR dorsesine ait perdenin açılması ile Suriye uyruklu olduğu anlaşılan 3 mültecinin hayatlarını kurtarmak için 1 metrekarelik alanda sadece su ile beslenerek umuda yolculuğa çıktıkları görüldü.

HEM PARALARINI ALDI, HEM SUÇ ATTI

3 mülteci ve TIR şoförü Tamer Sedefoğlu polis tarafından tutuklanırken araçtan torba ve siyah poşetlerin içerisinde ülkeye girişi yasak 2 bin 370 paket çeşitli markalarda sigara ve 700 adet de cinsel güç artırıcı jel bulunup emare alındı. Polisin sigara ve jellerle ilgili izahat istemesi üzerine ise TIR şoförü "sigara ve jeller benim değil mültecilerindir" diyerek suçtan sıyrılmaya çalıştı. Ülkelerindeki savaştan kaçarak yanlarına giyecek kıyafet bile alamadan canlarını kurtarmak pahasına insan tacirlerinin eline düşen 3 mülteci dün gece geldikleri DeepKarpaz gemisi ile yeniden Türkiye'ye gönderildi. TIR şoförü Sedefoğlu ise tutuklanırken aleyhinde soruşturma başlatıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.