GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa Suriçi baharı yaşattı

Mağusa Suriçi baharı yaşattı

Turizm sezonu bitmesine rağmen, tarihi yapıları ile zengin Mağusa, hafta sonunda cıvıl cıvıldı.

Yayın Tarihi: 15/10/17 11:40
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa Suriçi baharı yaşattı
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Sonbahar mevsiminde olmamıza rağmen Mağusalılar dün yazdan kalma bir gün yaşadı. Termometrelerin 29-30 santigrat dereceyi gösterdiği Mağusa'da halk sokağa akın etti. Yaz mevsiminin sona ermesi ile turizm sezonunun bitmesine rağmen ise özellikle Kıbrıs'ın güneyinden otobüslerle gelen turist kafileleri Mağusa Suriçi'ni canlandırdı. Güneşli havanın tadını Mağusa Suriçi'ni gezerek çıkaran turistler, Othello Kalesi, Arslanlı Burç, Lala Mustafa Paşa Camii ve bölgedeki diğer tarihi mekanları gezerek güzel bir gün geçirdi; bölgedeki kalabalık esnafın da yüzünü güldürdü.


Sembol cümbez, Mağusa'nın gözdesi

Kafileler halinde gelen turist gruplarının Mağusa Suriçi'nde en uğrak mekanı Lala Mustafa Camii. Namık Kemal Meydanı'nda bulunan LaLa Mustafa Camii dün, onlarca turist ağırladı. Güneşli havayı da fırsat bilen turistler, Mağusa Suriçi'nin sahip olduğu pek çok tarihi yapıyı ziyaret ederken, Namık Kemal Zindanı'nın ardından Lala Mustafa Paşa Camii'ni ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Geçmiş yıllarda katedral olarak inşa edilen ve uzun yıllardan beri cami olarak faaliyet gösteren Suriçi'nin en gözde eseri mimari yapısı ile turistleri büyülüyor. Lala Mustafa Paşa Camii'in avlusunda bulunan yaklaşık 718 yıllık tarihe şahitlik eden Cümbez ağacı da dün gölgesinde onlarca turist ağırladı. Büyüklüğü, yaşı ve yapısı ile ilk kez görenleri kendine hayran bırakan Cümbez ağacı Mağusa'nın sembolü ve gözdesi durumunda. Cumartesi gününü Mağusa Suriçi'ni gezip tanımaya ayıran turistler, bölgedeki tarihi eserler ile tarihi camii ve Cümbez ağacı ile hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.


Esnafın işleri açıldı

Mağusa Suriçi'nin tarihi yapılarını gezen turist çarşıya da uğradı. Cadde normal günlere nispeten daha hareketli bir gün geçirdi. Çarşıdaki kalabalık bir nebze de olsa esnafın yüzünü güldürdü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.