KARPAZ
okuma süresi: 4 dak.

Karpaz'da yaşayan gençler gelecekten umutsuz

Karpaz'da yaşayan gençler gelecekten umutsuz

Karpaz'da yaşayan gençler gelecekten umutsuz. "Ata topraklarından Göç etmeyi bile düşünüyoruz" diye isyan eden gençler, işsizlikten konuta birçok sıkıntıya her gün için yaşamaktan usandıklarını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 28/01/14 12:00
okuma süresi: 4 dak.
Karpaz'da yaşayan gençler gelecekten umutsuz
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU / Elif ŞEN

Karpaz'da yaşayan gençler sorunlarını Kıbrıs Postası'na anlattı. Gençler işsizlik ve konutsuzluğun yaşadıkları en büyük sorun olduğunu dile getirerek, "Birçok arkadaşımız bu ve benzeri sorunlar nedeniyle göç etti aynı akıbet bizi de bekliyor" dedi.

Ömer Çebil: "İş bulmak büyük sıkıntı"

"Karpaz'da gençlere yönelik konut projesi yok, yerleşim yok. İş bulmak büyük sıkıntı bu yüzden bütün gençlik göçü düşünüyor. Ben babamın restoranında çalışıyorum, fakat restoranda da işler düşük ve kazanç az bu sebepten geçimimizi kolay sağlayamıyoruz.

Gençlere arsa verilmiyor, konut yapabilecek alanımız yok. Buranın insanları hayvancılıkla ve tarımla uğraşıyor ama bu sektörlerin de durumu iyi değil bunun dışında vatandaşın çalışabileceği başka bir alan yok. "

Turan Kalın: "İş bulmak imkânsız"

"Dipkarpaz'da iş bulmak imkânsız. Tarlanız varsa ekersiniz, hayvanınız varsa bakar biraz oradan para kazanırsınız bunların dışında iş imkânı yok.

Genç nüfus Karpaz'dan göç ediyor, burada kalanlar ise ilk fırsatta büyük şehirlere gidip oraya yerleşmekten yana.

Ben kendi işimi kurmama rağmen geçim derdim var."

Birhan Coşkun: "Göç etmeyi düşünenlerdenim"

"İş imkânımız yok. Çalışmak için Mağusa'ya veya Lefkoşa'ya gitsek ev kiraları korkunç yüksek. Bizde geçici işlerde çalışarak idare etmeye çalışıyoruz.

Şimdilik yol yapımında çalışıyorum, fakat yolun yapımı bitince ne yapacağımı bilmiyorum. Karpaz'dan göç etmeyi düşünenlerdenim bunun içinde iyi bir işi bulmam gerekiyor.

Burada hayvancılık ve tarımdan başka iş sahası yok, gençler için Karpaz'a yatırım yapılmalı iş sahaları açılmalı. Örneğin; bir üniversite veya otel açılsa gençlere iş imkânı doğar."

Yılmaz Kaba: "Gençlerin konut sıkıntısı var"

"Şuan çalışmıyorum, askerliği yeni bitirdim. Karpaz'da yapacak iş yok, bizlere imkân sağlanmıyor. İşsizliğin yanında köyde yapabileceğimiz aktiviteler yok.

Gençlerin başlıca sıkıntılarından biri de konut sıkıntısı. Gençlerin birçoğu bu nedenlerle bölgeden göç etti.

Aynı şekilde, aynı sebeplerden dolayı bende göç etmeyi düşünüyorum"

Mimar Dağ: "Ne yapacağımı bilmiyorum"

"Şu an yol çalışmalarında geçici işçiyim, yol tamamlanınca ne yapacağımı bilmiyorum. Lefkoşa'ya, Magusa'ya yerleşsem ev kirasından yine geçinemeyeceğim.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Karpaz'da gençlerin en büyük sorunu bir işsizlik, bir diğeri de konuttur.

Güzel bir iş bulursam göç etmeyi düşünüyorum. Karpaz'da gençlerin tek yapabileceği futbol oynamak, onu da yapıyorum."

Duygu Zengin: "Burada yaşam yok"

"Ben şu an öğrenciyim. Karpaz'ın genç nüfusunun en büyük sorunu işsizlik. Halk ne kadar hayvancılık ve tarımla uğraşsa da geçimlerini sağlayamıyor.

Benim hedefim ise polis olmak ve Karpaz'dan göç etmek. Burada yaşam yok, ölü bir yer."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.