KARPAZ
okuma süresi: 2 dak.

Özersay'dan Karpaz Tepkisi: "Ne Fayda"

Özersay'dan Karpaz Tepkisi: "Ne Fayda"

Toparlanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay, Karpaz'daki kaçak yapılaşmaları yasadaki yetkisini kullanmaktan kaçınarak mühürlemeyen yetkilileri eleştirerek bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacaklarını ve önümüzdeki hafta bu konuda yeni girişimler yapacaklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 15/06/14 07:35
okuma süresi: 2 dak.
Özersay'dan Karpaz Tepkisi: "Ne Fayda"
A- A A+

Özersay "Kurallar, yasaklar ve yetkiler kağıt üzerinde kalacaksa o zaman yasalarımızı, hatta anayasamızı değiştirmişiz ne fayda" ifadelerini kullandı. Oldu-bitti'lere izin verilen yerde hukuk devletinin olamayacağına dikkat çeken Kudret Özersay "Evet oldu, ama Toparlanıyoruz Hareketi için henüz bitmedi" dedi.

Sosyal medya ortamında bu konuda Kudret Özersay'ın yaptığı paylaşım şöyle:

"UYGULAMADIKTAN,

Uygulamayanı SORGULAMADIKTAN,

Uygulamaya zorlamak için SESİMİZİ ÇIKARMADIKTAN sonra,

Yasalarını, hatta anayasasını değiştirmişiz, NE FAYDA...

Bir yıl kadar önce Eski Eserler Dairesi Müdürlüğü Toparlanıyoruz Hareketi de dahil farklı örgütlerin girişimi ertesinde görevinin gereğini yaparak Karpaz Altın Sahil'deki KAÇAK yapılaşmaları MÜHÜRLEMİŞ ama daha sonra siyasi baskılara yenik düşerek geri adım atmıştı. Sahil bölgesinde Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından ilan edilen SİT ALANI içerisinde yer alan bu KAÇAK YAPILAŞMALAR bugün yasalara rağmen faaliyet göstermeye devam ediyor. Oysa Eski Eserler Dairesi'nin bu yapılaşmalara dönük yaptırımlarda bulunabilmesi için mahkeme kararına dahi ihtiyacı yok. Peki neden bekleniyor? Neden yasanın verdiği yetkiler uygulanmıyor?

Yetkililer bir yandan Dipkarpaz içerisindeki turistik alanları teşvik edip diğer yandan de aynı bölgede sahillerde birilerinin yasalara rağmen inşaat yapmasına ve hepimize ait olan bu alanın tahrip edilmesine neden izin veriyor? Yasalara rağmen OLDU-BİTTİ'lere izin verilen yerde HUKUK DEVLETİ ne kadar mümkün?

Toparlanıyoruz Hareketi bunun peşini bırakmayacak!

Bazıları açısından belki bir oldu-bitti hali,

Evet OLDU, ama bizim için henüz BİTMEDİ!

Yarından itibaren başka adımlar atıyoruz,

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.