KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

Musaoğulları: "Karavanlar kaldırılmazsa yasal işlem başlatılacak"

Musaoğulları: "Karavanlar kaldırılmazsa yasal işlem başlatılacak"

İskele Kaymakamlığı, Karpaz Emirnamesi kapsamında bulunan karavanların 14 Ağustos'a kadar kaldırılması yönündeki ihbarını karavan sahiplerine de gönderdi.

Yayın Tarihi: 27/07/14 10:54
okuma süresi: 3 dak.
Musaoğulları: "Karavanlar kaldırılmazsa yasal işlem başlatılacak"
A- A A+

DEVLETİN MALI

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Karpaz bölgesinde emirname kapsamı alanına kurulan karavanların bir ay içerisinde kaldırılması için verdiği emri karavan sahiplerine de ilettiklerini söyledi. İhbarnamede, 14 Ağustos tarihine kadar bölgenin boşaltılmaması halinde haklarında yasal işlem başlatılacağını bildirdiklerini belirten Musaoğulları, bölgenin devlet malı olduğunu ve emirname kapsamında oranın karavan bölgesi olamayacağını vurguladı.

İskele Kaymakamlığı, Karpaz bölgesinde emirname kapsamı alanına kurulan karavanların bir ay içerisinde kaldırılması için verdiği emri, karavan sahiplerine de iletti.

Karavan bölgesini icarında bulunduran ve bölgede karavanları bulunan kişilere gönderilen ihbarnamede, 14 Ağustos tarihine kadar bölgenin boşaltılmaması halinde haklarında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, konuyu titizlikle takip ettiklerini belirterek, müfettişlerin bölgede inceleme yaptığını söyledi.

İskele İlçesi Hali Arazi İcar Takdir Komisyonu kararıyla bölgeye verilen icar izninin yasal olmadığı ve yenilenmeyeceği kararı çıktığını anımsatan Musaoğulları, orasının devlet malı olduğunu ve emirname kapsamında karavan bölgesi olamayacağını vurguladı.

Musaoğulları, çevre örgütleriyle gerçekleştirilen toplantıda aldıkları karara destek verildiğini de söyledi.

"Yasal olarak uygun değil"

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, geçmiş dönemde usule uygun olmayan şekilde bir şahsa Karpaz Emirnamesi kapsamındaki bu yerin icar edildiğini söyledi.

Bu icar işletmesinin sözleşmeye de uygun olmadığını vurgulayan Musaoğulları, İskele İlçesi Hali Arazi İcar Takdir Komisyonu'nun Çevre Koruma Dairesi ile Şehir Planlama Dairesi'nden görüş alarak mevcut izni iptal ettiklerini belirtti.
Musaoğulları, her iki dairenin de yaşanan süreçle ilgili olumsuz görüş verdiğini, yani bölgeye karavan yerleştirilmesinin yasal olarak uygun olmadığını belirttiğini ifade etti.

Dirençay: Halen binamdan kaçak elektrik kullanıyorlar

Bölgeyi icarında bulunduran şahsın, sadece koruma altında olan bölgeye zarar vermediği, Levent Dirençay'a ait bir binayı da işgal ettiği de öne sürülmüştü.

Direnççay, halen kendisine ait binadan kaçak elektrik kullanıldığını iddia etti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'na şikayet etmesine rağmen sorunun giderilmediğini ifade eden Dirençay, 29 Mayıs'ta kuruma yazdığı dilekçeye de hâlâ cevap alamadığını söyledi.

Ergül Ernur - Kıbrıs Gazetesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.