KARPAZ
okuma süresi: 9 dak.

Coşkun: "Eşek üzerinden siyaset yapılmasın"

Coşkun: "Eşek üzerinden siyaset yapılmasın"

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Dipkarpaz'da eşeklerin içine alınacağı bariyerli alanın safariye açılarak, turizme kazandırılacağını söyledi ancak Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nı, yapmaya çalıştığı işleri engellemeye çalışmakla eleştirdi.

Yayın Tarihi: 31/01/15 15:57
okuma süresi: 9 dak.
Coşkun: "Eşek üzerinden siyaset yapılmasın"
A- A A+

SUPHİ COŞKUN, ÇEVRE BAKANI'NA ÇATTI

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Dipkarpaz'da eşeklerin içine alınacağı bariyerli alanın safariye açılarak, turizme kazandırılacağını söyledi ancak Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nı, yapmaya çalıştığı işleri engellemeye çalışmakla eleştirdi

"DİPKARPAZ'DA HAYVANA DAHA ÇOK DEĞER VERİLDİ"

HALKIN SESİ aracılığıyla Çevre Bakanı'na, "çalışmalarımıza gölge etme" mesajı veren Coşkun, bugüne kadar Dipkarpaz'da hayvana insandan daha çok değer verildiğini belirtti. Coşkun, "Siyasiler dört yılda bir seçimden seçime Karpaz'a gitti, 'biz bu meseleyi çözeceğiz' diye insanların oyunu nasıl alacaklarının hesabını yaptı" dedi

"BİRKAÇ İSTİHDAM YAPARIM KAYGISI"

Coşkun, "Tamamen siyasi oyunlar var, birkaç istihdam yaparım kaygısındalar. Şunun bilinmesinde yarar var; Dipkarpaz ve Kaleburnu halkı 40 yıldır bu eşekleri canı ve malıyla ödedi" diyerek eşek üzerinden siyaset yapılmamasını istedi

EŞEK SÜTÜNDEN KOZMETİK

Suphi Coşkun, Dipkarpaz'da bariyer içine alınmaya çalışılan eşeklerin sütünü sağıp, ticaret yapacaklarını ifade ederek, eşek sütünü kozmetikte kullanacaklarını söyledi

"EŞEKLERİN SÜTÜNÜ BİZZAT BEN SAĞACAĞIM"

Coşkun, eşeklerin sütünü belediye başkanı olarak bizzat kendisinin sağacağını belirterek, "Bu işi ticarete dönüştüreceğim. Eşek sütünü ihraç etmemize de gerek yok, burada sabun yapalım, Lefkoşa ve Mağusa'da yüz yıkamaya yeter" dedi

"Eşek sütü satacağız"

Dipkarpaz'da bariyerlerin içine alınmaya çalışılan eşeklerin sütü sağılıp, satılarak kozmetikte kullanılacak

Eşek üzerinden siyaset yapılmamasını isteyen Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşun, 40 yıldır çözülmeyen eşek sorununu çözmek için başlattıkları çalışmaları Çevre Bakanlığı'nın engellemeye çalıştığını belirtti ve "gölge etme" mesajı verdi

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Dipkarpaz'da bariyer içine alınmaya çalışılan eşeklerin sütünü sağıp, ticaret yapacaklarını ifade ederek, eşek sütünü kozmetikte kullanacaklarını söyledi.

HALKIN SESİ'ne açıklama yapan Belediye Başkanı Coşkun, eşek sütünün ticaretiyle ilgili Türkiye'de inceleme ve temaslar yaptığını, şimdiye kadar eşeklerin hep zarar veren bir taraf olduğunu, şimdi eşekleri hem yedirip hem de işi ticarete döküp kazanç elde edeceklerini bildirdi.

Hep zarar erdiği için bugüne kadar eşeklere kimsenin sahip çıkmadığını, ama şimdi kendilerinin 40 yıllık sorunu çözmek için yaptıkları çalışmaları sahiplenme çalışan siyasiler olduğuna işaret eden Coşkun, eşek üzerinde siyaset yapılmamasını istedi.

EŞEKLER 40 YILLIK SORUN

Dipkarpaz'da 1975'den bu yana Türkiye'nin tüm bölgesinden gelen bir insanların yaşadığını, 300 de Rum göçmen olduğunu anlatan Coşkun, Kaleburnu'nun da 4 yıl önce Dipkarpaz Belediyesi'ne bağlandığını kaydetti.

Göreve geldikten sonra, Apostolos Andreas Manastırı ile birlikte eşekleri de turizme kazandırmayı düşündüklerini aktararak, "eşekler bizim için nimettir" diyen Coşkun, "Ama maalesef 40 yıldır, buradaki 2 bin 500 kişilik halk sürekli eşeklerle avutularak, çocuğunun işe konması dahi unutturuldu, çocuğunun okutulması unutturuldu. Siyasiler 4 yılda bir seçimden seçime Karpaz'a gitti, 'biz bu meseleyi çözeceğiz' diye insanların oyunu nasıl alacaklarının hesabını yaptı. Ama eşek sorunu 40 yıldır çözülmeyerek bugüne geldi" dedi.

YARDIM HEYETİ 975 BİN TL VERDİ

Çalışmayı kendilerinin tamamladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür eden Coşkun, "En özel teşekkür edeceğim yer; Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Büyükelçilik Yardım Heyeti Başkanlığı'dır. Karpaz'da 40 yıldır kanayan yaraya, bugüne kadar siyasilerden hiç kimse sahip çıkmadı. T.C. Yardım Heyeti Başkanlığı'nın bize verdiği 975 bin TL'lik yardımla, Apostolos Andreas Manastırı'ndan, Kuzey'den Güney'e kadar 6.5 kilometre bariyer yaptık. Büyükelçiliğimizin sağladığı destek ile bu sorunu çözmeye kalktık, şimdi herkes bunu sahiplenmeye çalışıyor. Özellikle Çevre Bakanı" diye konuştu.

Coşkun, Büyükelçiliğin desteği ile 40 yıllık sorunu çözmeye çalıştıklarını, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek'in, siyasi amaçlarla projeyi sahiplenmek istediğini kaydetti.

"SİYASİLER BIRAKMIYOR Kİ ÇALIŞALIM"

"Hayvanların tamamının bariyer için alınması için ne kadar bir süre öngörüldüğü" sorusu üzerene Coşkun, "İşin içine siyasiler girdiği için, bırakmıyorlar çalışalım. Belediye olarak, veteriner gözetiminde bayıltıcı silahı da vinci de bulduk. Hayvanı bayıltıyoruz, vinçli araba gidiyor, alıp kamyonun içine atarak, oradan da bariyerin içine bırakıyor" dedi.

"Siyasilerin engelinden bahsettiniz, Çevre Bakanlığı'nın çalışmanızı engelleyen bir tutumu mu var?" sorusuna Suphi Coşkun, "Evet. Kendisi, çevre koruma alanı olduğu için 'benim yönetimimde olacak' diyor. Çevre Koruma alanı olduğunu kabul ediyorum ama nerden başlıyor; Erenköy'den Dipkarpaz sınırından başlayıp, Apastolos Andreas'ın sonuna kadar. Projeyi, Dipkarpaz Belediyesi başlattı. 975 bin TL'lik ihaleyi de Dipkarpaz Belediyesi açtı" diye konuştu.

"GÖLGE ETME…"

Çevre Bakanı'na, "çalışmalarımıza gölge etme" mesajı veren Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, bugüne kadar Dipkarpaz'da hayvana daha çok değer verildiğini, insana değer verilmediğini belirterek şöyle konuştu:

"Bölgede oturan, o halkın içinde yaşayan benim, o halkın dilinden anlayacak olan benim. Öyle, Lefkoşa'da Girne'de Mağusa'da oturan Çevre Müdürü bu halkın dilinden anlamaz. Tamamen siyasi oyunlar var, birkaç istihdam yaparım kaygısındalar. Şunun bilinmesinde yarar var; Dipkarpaz ve Kaleburnu halkı 40 yıldır bu eşekleri canı ve malıyla ödedi. Cenazesi olunca Suphi Coşkun onların içindeydi. O duyguları beraber yaşadık. Öyle Lefkoşa'da, Girne'de oturan bir müdürümüz bizim oradaki halimizi anlamaz. 27 yaşındaki bir gencimizi kaybetti; eşeğe vurarak kaza geçirdi, öldü. Allah rahmet eylesin, milletvekili Ahmet Elbasan o eşek yüzünden geçirdiği kazadan öldü. Bugün, eski Bakan Kenan Akın da eşek yüzünden geçirdiği kaza sonucu sakat kaldı. Siyasiler sorunu çözmemek adına hemen çevrecileri devreye koyuyor. Bence bugüne kadar Dipkarpaz'da hayvana daha çok değer verildi, insana değer verilmedi. Belediye başkanı olarak bunu konuşunca popülizm yapıyormuşum. Sözüm tüm siyasilere.

Ben CTP-BG'den aday oldum ama benim siyasi kimliğim30 Haziran'da bitti, tüm Dipkarpaz ve Kaleburnu halkının belediye başkanı oldum. Eşek üzerinden siyaset yapılmasın. Çevre Bakanımız o kadar aciz ki, eşekleri bariyerlerin içine sokmak için askerden yardım istiyor. Ayıp artık! yani iki tane eşeğimizi de tel içine sürmek için askerden yardım istemek ayıp. Bu millet o kadar kolaya alışmış ki bir şey olunca asker yapsın, Elçilik yapsın, Vakıflar yapsın, herkes görevini yapsın."

"BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ"

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, iki eşeğin vurularak öldürülmesi ve cinsel organları da dahil vücudunun kesilmesini de şiddetle kınadığını belirterek, "Dipkarpaz'da bugüne kadar eşek de öldürüldü, insan da öldürüldü ama böylesi görülmedi. Vahşet bir şey. Karpaz halkının böyle bir şey yapacağına inanmıyorum" dedi.

Olayın, bariyerlerin dışında, Dipkarpaz'ı çıkıp, Erenköy'e giderken olduğunu belirten Coşkun, bölge 40 yıldır böyle bir vahşet yaşanmadığını kaydetti.

Bölge halkının eşekleri 40 yıldır canı ve malıyla ödediğini ama böyle bir şey yapmadığını vurgulayan Coşkun, olayın faillerinin bölge dışından olacağına işaret ederek, polisin olayı aydınlatmasını talep etti.

Dipkarpaz'ın sürekli olumsuz haberlerle gündeme gelmesini istemediklerini, bölgede güzel olaylar da yapıldığını dile getiren Suphi Coşkun, "Bu vahşetçe bir olay. Şiddetle kınıyorum. Her sahipsizin sahibi Allah'tır, bu hayvanların sahibi de insanlardır. Bu olayı Dipkarpaz ve Erenköy halkının yaptığına kesinlikle inanmıyorum, 40 yıldır ilk kez böyle bir vahşet yaşanıyor dedi."

Züleyha KARAMAN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.