KARPAZ
okuma süresi: 2 dak.

Çevre Platformu: "Karpaz ÖÇKB'deki kaçak yapılaşma artıyor"

Çevre Platformu: “Karpaz ÖÇKB’deki kaçak yapılaşma artıyor”

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde (ÖÇKB) kaçak yapılaşmanın arttığını savunarak, hükümeti bu konuda ciddi çalışma yapmamakla eleştirdi.

Yayın Tarihi: 12/03/15 15:05
okuma süresi: 2 dak.
Çevre Platformu: “Karpaz ÖÇKB’deki kaçak yapılaşma artıyor”
A- A A+

Platform'dan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl Mart ve Ağustos aylarında Başbakan'a gerçekleştirilen ziyaretlerde Çevre Koruma Bölgesi'nde kaçak yapılaşma faaliyetlerinin artarak devam ettiğinin ve yasaların çiğnendiğinin gündeme taşındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Üzerinden tam 1 yıl geçmesine rağmen Karpaz ÖÇKB sınırları içerisinde kaçak yapılaşmanın durdurulmaması bir yana, yine yasalar çiğnenerek kaçak yapılara elektrik bağlanmaya çalışıldığı" iddia edildi.

Açıklamada, hükümete yönelik şu ifadeler kullanıldı:?"Karpaz gibi ülkenin doğal ve arkeolojik değerlerinin korunmasına yönelik halen ciddi bir çalışmanızın olmaması CTP-DP hükümetinin bu ülkeye ve çevresine verdiği değeri gözler önüne sermektedir.

Yeni turizm sezonu gelmeden, Başbakanlığınızın ve kurduğunuz koordinatörlüğün yıllardır ötelenen, çözülemeyen bu sorunları seçim ve oy kaybına bağlamadan gerçek değerler üzerinde hassasiyetle ve kararlılıkla durarak çözmenizi beklediğimizi yeniden hatırlatmak istiyoruz. Bir kez daha sizi, ülkemizin yok olmak üzere olan bu değerlerine sahip çıkmaya davet ederken bu oyalama yöntemlerinin de artık son bulmasını umuyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.