KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

Elkovan: "BES, Yazıcı'ya sahip çıkmalı"

Elkovan: "BES, Yazıcı'ya sahip çıkmalı"

Dipkarpaz Belediyesi'nden kendi isteği olmadan işten durdurulduğunu iddia eden Hüseyin Yazıcı'nın durdurulmasını Kıbrıs Postası'na değerlendiren Dipkarpaz Belediyesi Encümen üyesi Havva Elkovan, karar alındıktan sonra Başkan tarafından Belediye Meclisi'ne onayının sunulduğunu belirterek, "BES Yazıcı'ya sahip çıkmalı" dedi.

Yayın Tarihi: 06/06/15 10:17
okuma süresi: 3 dak.
Elkovan: "BES, Yazıcı'ya sahip çıkmalı"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

BES'in üyelerinin hakkını koruması gerektiğini söyleyen Dipkarpaz Belediyesi Encümen üyesi Emine Yıldızlı ise, "BES bu konuda sessiz kalmamalı, üyelerinin haklarını korumalı. Çalışanların toplu iş sözleşmesinde yer alan hakları da sendika ile görüşülerek imzalanmalı. Bu çalışanın motivasyonunu artırır" şeklinde konuştu.

Dipkarpaz Belediyesi'nden kendi isteği olmadan işten durdurulduğunu iddia eden Hüseyin Yazıcı'nın durdurulmasını Kıbrıs Postası'na değerlendiren Dipkarpaz Belediyesi Encümen üyesi Havva Elkovan ve Emine Yıldızlı kararı onaylamadıklarını, BES'in Yazıcı'ya sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Dipkarpaz Belediyesi Encümen üyesi Havva Elkovan Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Dipkarpaz Belediyesi çalışanı Hüseyin Yazıcı'nın işten durdurulmasını onaylamadıklarını söyleyerek, Yazıcı'nın işten durdurulduktan sonra Başkan tarafından Belediye meclisine onayının sunulduğunu belirtti. Karara Dipkarpaz Belediyesi Encümeni Emine Yıldızlı ile birlikte hayır oyu verdiklerini anlatan Elkovan, Hüseyin Yazıcı'nın sigortası ve emeklilik yaşının dolmadığını söyledi.

Elkovan: "Toplu iş sözleşmesindeki haklar görüşülmeli"

Elkovan, sırası gelen çalışanların haklarını alarak adil olarak emekliye sevkedilebileceğini ifade etti. Elkovan, belediye çalışanlarının iş güvenliği ve iç huzuru açısından bir an önce sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yatırılması yönünde çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Çalışanların toplu iş sözleşmesinde yer alan haklarının sendika ile görüşülerek imzalanması gerektiğini savundu.

Yıldızlı: "BES üyelerinin hakkını korumalı"

Dipkarpaz Belediyesi Encümen üyesi Emine Yıldızlı ise yaptığı açıklamada, Dipkarpaz Belediyesi'nde çalışan Hüseyin Yazıcı'nın işten durdurulmasını doğru bulmadığını söyleyerek, BES'in Yazıcı'ya sahip çıkması gerektiğini belirtti. BES'in bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen Yıldızlı, sendikayı üyelerinin haklarını korumaya davet etti. Yıldızlı, çalışanların toplu iş sözleşmesindeki haklarının imzalanmasıyla çalışanların moral ve motivasyonunun artacağını ifade etti. Yıldızlı, "Yıllarca üyelerinden aidat alıp onların haklarını korumayan bir sendika düşünemiyorum" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.