KARPAZ
okuma süresi: 4 dak.

Karpaz Gate Marina'nın ziyaretçi sayısı 2015'te yüzde 10 arttı

Karpaz Gate Marina'nın ziyaretçi sayısı 2015'te yüzde 10 arttı

Kuzey Kıbrıs'ta turizm patlaması yaşandığını ortaya koyan devlet istatistiklerinin ardından ülkenin 5 Altın Çapa ödüllü marinası Karpaz Gate Marina geride bıraktığı dördüncü yaz sezonunda tesislerin kullanımındaki artışa ilişkin rakamları açıkladı.

Yayın Tarihi: 14/10/15 17:44
okuma süresi: 4 dak.
Karpaz Gate Marina'nın ziyaretçi sayısı 2015'te yüzde 10 arttı
A- A A+

Kuzey Kıbrıs'ın 5 Altın Çapa ödüllü marinası Karpaz Gate Marina, bu yılın Ocak-Ağustos ayları arasında lüks tesisleri ziyaret eden toplam kişi sayısında 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 10 artış yaşandığını açıkladı.

2015 yılı verileri Marina'nın Beach Club, su sporları merkezi, restoran ve diğer olanaklarından yararlanan genel ziyaretçilerin sayısında artış olduğunu ortaya koyarken, kısa süreli bağlanan tekne sahiplerinin sayısının yılın ilk sekiz ayında artış gösterdiğini, bu artışın da özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında daha belirgin olduğunu yansıtıyor.

Karpaz Gate Marina bu yıl yat sahiplerine yönelik faydalar ve teşvikleri daha da geliştirip, ücretsiz dinlenme ve eğlence seçeneklerinin yanı sıra bölge civarında ulaşım ve tesis içi kullanımlarda indirimlerin dahil olduğu cazip bağlama paketleri sundu.

Karpaz Yarımadası'nda ilk kez hayata geçirilen ve hala sunulmaya devam eden diğer aktiviteler arasında Karpaz Gate Marina Sailing Club ile tekne turu ve yoga derslerinin yanı sıra Mephisto ile dalış eğitimi ve dalış turları yer alıyor. Hemingway's Restaurant'taki leziz yemek ve içecekler ziyaretçileri etkilemeye devam ederken, Müzik ve Sinema Geceleri, barbeküler, sanat galerisindeki sergiler ve diğer özel etkinlikler de beğeni toplamayı sürdürüyor.

Kuzey Kıbrıs'ın 5 Altın Çapa ödüllü marinası Karpaz Gate Marina'yı keşfeden ziyaretçilere ilişkin pozitif trend, Eylül ayında açıklanan ve ülkeye Ocak-Ağustos 2015 döneminde hava ve deniz yoluyla gelen kişi sayısının %10,1 düzeyinde artış gösterdiğini ortaya koyan Turizm Bakanlığı'na ait cesaret verici veriler ile örtüşüyor.

Tesislerin sunduğu olanaklardan yararlanan yerel halk ve kara yoluyla gelen turistlerin yanı sıra süper yatlardan, orta büyüklükteki tekne sahiplerine kadar daha fazla kişinin Karpaz Gate Marina'nın avantajlarını keşfedeceğini öngördüğünü belirten Marina Müdürü Deniz Akaltan, görüşlerini şu sözlerle dile getiriyor: "Karpaz Gate Marinana'da tekne sahiplerine güzel, güvenli ve uygun bağlama hizmetlerinin yanı sıra tekne bakım onarım alanı ile dinlenme ve eğlence imkanlarını doğa, tarihi yerler ve eşsiz plajlarla çevrelenmiş olan Karpaz Yarımadası gibi muhteşem bir lokasyonda sunuyor. Açılışımızdan bu yana yalnızca dört yıl geçmiş olmasına karşın şimdiden müşterilerimizin memnuniyeti için daha da ileriyi hedefleyen bir marina olma konusunda kararlıyız. Tekne sahiplerini sunduğumuz tüm hizmet ve olanakları deneyimlemeye davet ediyoruz."

Kuzey Kıbrıs, büyük ölçüde Karpaz Gate Marina yatırımının etkisiyle bir seyir destinasyonu olarak her geçen gün daha fazla tekne sahibini cezbetmeye devam ederken, KKTC Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı pozitif gelişmeler arasında otel doluluk oranının Ağustos'ta yüzde 75,3 düzeyinde gerçekleştiğinin yanı sıra bu değerin Ocak-Ağustos döneminde önceki yıla göre yüzde 6,4 arttığını işaret eden veriler yer aldı.

Karpaz Gate Marina'da sunulan tüm teknik servisler, dinlenme, eğlence ve diğer hizmetlere ilişkin olanakların yanı sıra çarpıcı fırsatlar ve 2015/16 tekne bağlama paketleri hakkında ayrıntılı bilgi için marina ofisi 0533 870 29 83 numaralı telefondan aranabilir, info@karpazbay.com adresine e-posta gönderilebilir veya www.karpazbay.com web sitesi ziyaret edilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.