EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YÖK Başkanı KKTC'de...

YÖK Başkanı KKTC'de...

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ile Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yükseköğretimde ortak hedefin kaliteyi arttırarak uluslararasılaşmak olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 22/03/13 12:39
okuma süresi: 2 dak.
YÖK Başkanı KKTC'de...
A- A A+

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Atasayan'ın davetlisi olarak KKTC'ye TC YÖK Başkanı olarak ilk ziyaretini gerçekleştiren Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve YÖK üst düzey yöneticilerinden oluşan heyeti bakanlıkta kabul etti.

Gökhan Çetinsaya, yarım saatlik bir görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, üniversitelerdeki kalitenin, yabancı öğrenci çekmede oynadığı öneme dikkat çekti.

KKTC'de yükseköğretimdeki gelişmeleri takdirle izlediğini, TC ile KKTC'deki yükseköğretim mercilerinin yakın işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Çetinsaya, "Hepimiz birlikte büyüyoruz" dedi.

Rakamların yükseköğretimdeki gelişmeyi net bir şekilde yansıttığını kaydeden Çetinsaya, "Amacımız bundan sonra bu niceliksel büyümeye niteliksel büyümeye çevirmek, ve bu kalite süreçleri ile bu büyümeyi daha da güçlendirmek kalıcı kılmaktır" dedi.

Yabancı ülkelerden öğrencilerin hem KKTC hem de Türkiye'deki yükseköğretim için öneminin bilincinde olduklarını kaydeden Çetinsaya, "Bunu da başarmak için bize kalite lazım, markalaşma lazım. Bundan sonraki çabalarımızı bu konulara odaklamamız lazım" dedi

ATASAYAN

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ise KKTC yükseköğretiminin gelişmesinde büyük katkısı olan YÖK'ün başkanını ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülke ekonomisine büyük katkısı olan üniversitelerde geçen yıl 47 bin olan öğrenci sayısının bu yıl 55 bin'e çıktığını kaydeden Atasayan, öğrenci sayısının artmasında YÖK'ün KKTC'deki üniversitelerin verdiği diplomaları kabul etmesinin önemli etkisi olduğunu kaydetti.

Atasayan, "Hem kalite, hem de üniversitelerin gelişimini sağlamak için işbirliği devam edecektir" dedi.

Atasayan ziyaret için Çetinsaya ve heyetine teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.