EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ kongre turizminde çığır açacak

YDÜ kongre turizminde çığır açacak

Savaşan, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in ilk tam donanımlı kongre merkezini ülkeye kazandırmasıyla birlikte YDÜ'nün Dünya'da ses getiren pek çok kongreye ev sahipliği yapmasının, KKTC'de Kongre Turizmi'nin gelişmesinde ve bu günlere gelmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 15/04/14 08:40
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ kongre turizminde çığır açacak
A- A A+

Veteriner Dermatoloji'de Bahar Günleri Toplantısı,Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ev sahipliğinde, Yakın Doğu Turizm İşletmeleri'nin Dorana Turizm organizasyonu ile 24-27 Nisan 2014'de Kaya Artemis Otel'de gerçekleştiriliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Almanya, Macaristan ve Türkiye'den alanlarında uzman konuşmacıların katılacağı kongrede tanıda sitoloji, doğru ve yanlışları ile tedavide kortikosteroid kullanımı, dermatolojide antibakteriyel kullanımının olmazsa olmazları, beslenmenin atopinin tedavisindeki etkinliği, psikojenik dermatozlar ve egzotik hayvanlardaki dermatolojik problemler gibi konuların güncel bir bakış açısı ile irdeleneceğine yer verildi.

Toplantıda pratik uygulamalar da yapılacak

Açıklamada, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ'un, toplantının amacının veteriner dermatolojiye ilişkin bilgilerin bilimsel anlamda güncellenmesi olduğunu söylediği belirtilerek, toplantıda yapılacak klinik çalışmalar ile de en güncel bilgilerin pratik olarak da kullanılmasına olanak yaratılacağını vurguladığına yer verildi.

"Veteriner Hekimlerimiz için büyük fırsat"

Aytuğ, uluslarası boyutta gerçekleştirilerek veteriner dermatolojinin bütün yönleriyle ele alınacağı toplantının Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan klinisyen veteriner hekimler için de büyük bir fırsat olduğunu söylediğine yer verilen açıklamada, "meslektaşlarımızı toplantımızda görmekten büyük mutluluk duyacağız" diye konuştuğu belirtildi.

Savaşan; Kongre faaliyetlerinin arttırılacağını müjdeledi

Aynı açıklamada Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın, 90'lı yıllarda YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in ilk tam donanımlı kongre merkezini ülkeye kazandırmasıyla birlikte YDÜ'nün Dünya'da ses getiren pek çok kongreye ev sahipliği yapmasının, KKTC'de Kongre Turizmi'nin gelişmesinde ve bu günlere gelmesinde önemli bir rolü bulunduğunu hatırlattığı bildirildi. Alternatif ve sürdürülebilir turizm çeşitlerinin ülke içi katma değere pozitif yansımaları olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini söyleyen Savaşan, YDÜ Turizm İşletmelerinin Kongre ve Sağlık Turizmi faaliyetlerini bu yıldan itibaren daha da arttıracağının müjdesini verdi.

"Avrupa normlarında öğrenci yetiştiriyor"

Savaşan son olarak, YDÜ'nün KKTC'nin ilk ve tek Veteriner Fakültesi'ni kurmasının amacının, Avrupa normlarında öğrenci yetiştirmenin yanında, bu gibi uluslar arası ve ulusal etkinlikler ile veteriner hekimlerin güncel bilgi ve yöntemlere kolaylıkla ulaşabilmelerini temin etmek olduğunu da yineledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.