EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Girne Üniversitesi Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile burs protokolü imzaladı

Girne Üniversitesi Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile burs protokolü imzaladı

Girne Üniversitesi, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile burs protokolü imzaladı.

Yayın Tarihi: 19/07/14 15:05
okuma süresi: 3 dak.
Girne Üniversitesi Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile burs protokolü imzaladı
A- A A+

Avrupa Artık Pilot ve Denizci Eksikliğini Girne Üniversitesi'nden Karşılayacak

KKTC'den Avrupa'ya Pilot ve Denizci Bursu İmzalandı

Denizcilik ve Havacılık üzerine kurulan Girne Üniversitesi (University Of Kyrenia) imkanlarını sunmaya devam ediyor...

Girne Üniversitesi Avrupa'nın pilot ve denizci ihtiyacını karşılamak için Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile burs protokolü imzaladı.

Girne Üniversitesi (University Of Kyrenia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in ev sahipliğini yaptığı protokol törenine, Gagavuzya Özerk Cumhurbaşkanı Mikhail Makarovich Formuzal ve Gagauzya Özer Cumhuriyeti Meclis Başkanı ile YDÜ rector yardımcısı Prof.Dr. Fahreddin Sadıkoğlu ve Kurucu Rektör Yardımcısı Tümer Garip katıldı.

Girne Üniversitesi adına protokole imza atan Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, imzalanan protokole ilişkin memnuniyetini dile getirirken, kardeş üniversite Yakın Doğu Üniversitesi gibi uzun yıllar ilişkilerini sürdürebilme temennisinde bulundu.

Gagauzya Türkleri Girne Üniversitesi'nde Pilot ve Denizci Olarak Yetiştiriliyor...

Yakın Doğu Üniversitesi ile birlikte geçen 7 yıl sürede Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile dostluklarının artarak devam ettiğini kaydeden Dr. Günsel, denizin bulunmadığı Gagagvuzya Özerk Cumhuriyeti'ne kaptan yetiştirip göndermekten dolayı gurur duyduklarını bu vesileyle Gagavuzya'ya da artık kaptan ve pilot yetiştirebileceklerini dile getirdi.

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mikhail Makarovich Formuzal ise, Girne Üniversitesi ( University Of Kyrenia ) ile imzalanan protokolden dolayı memnuniyetini dile getirerek, sağlanan dostluk ile çok daha iyi projelerin birlikte başarılacağına inancının tam olduğunun altını çizdi.

Formuzal, Yakın Doğu Üniversitesi'nin 7 yılda 100'e yakın öğrenciyi Gagauzya Özerk Cumhuriyeti'ne yetiştirdiği için teşekkürlerini de sunarak, işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.