EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Girne Üniversitesi Denizcilik eğitiminde İngilizce'nin gerekliliğini vurguladı

Girne Üniversitesi Denizcilik eğitiminde İngilizce'nin gerekliliğini vurguladı

Dünya ticaretinde kullanılan malların 90%'dan fazlasının deniz yoluyla taşındığı 21. yüzyılda nitelikli denizcilerin yetişmesinde en önemli gerekliliklerden biri İngilizce.

Yayın Tarihi: 14/08/14 11:00
okuma süresi: 3 dak.
Girne Üniversitesi Denizcilik eğitiminde İngilizce'nin gerekliliğini vurguladı
A- A A+

Girne Üniversitesi (University of Kyrenia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Dünya ticaretinde kullanılan malların 90%'dan fazlasının deniz yoluyla taşındığı 21. yüzyılda nitelikli denizcilerin yetişmesinde en önemli gerekliliklerden birinin İngilizce olduğuna dikkat çekildi.

Dünya denizlerinde 1.3 milyon denizci…

Dünyanın en büyük deniz kargo taşımacılık organizasyonu Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi'nin (BIMCO - Baltic and International Maritime Council) verilerine göre dünya denizcilik sektöründe 1.3 milyondan fazla denizcinin çalıştığına yer verilen açıklamada, gemi haricinde denizcilik sektörünün kara merkezlerinde lojistik hizmet veren görevlilerin de bu sayının dışında olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca denizcilik sektöründe çalışan 1.3 milyon denizcinin 350 bininin ikinci dil olarak İngilizce'yi kullandığı vurgulandı.

2010-2014 yılları arasında 7,500 yeni gemi denizcilik sektörüne katıldı…

2010-2014 yılları arasında yaklaşık 7500 yeni ticaret gemisi inşa edilerek denizcilik sektörüne katıldığına yer verilen açıklamada, beş yıl önce ABD finans sektöründen kaynaklanan ve dünyayı etkileyen ekonomik kriz sırasında, dünya ticaret gemilerinin 30%'unun ticari faaliyetlerini azalttığı dönemde bile dünya çapında yaklaşık 30 bin nitelikli denizciye ihtiyaç olduğuna dikkat çekildi. Aynı açıklamada Kıbrıs'ın denizcilik ve havacılık üzerine uzmanlaşan ilk ve tek üniversitesi Girne Üniversitesi'nin akademik birikimini devralan kardeş üniversitesi Yakın Doğu'dan mezun olan ve şu anda dünya denizlerinde görev yapan ingilizce diline hakim yüzlerce nitelikli denizcisinin olduğu belirtildi.

İngilizce denizcilik eğitiminin önemi…

Girne Üniversitesi'nin uluslararası denizcilik sektörünün tüm kriterlerini karşılayacak şekilde, YÖK, TC Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı, IMO ve STCW konvansiyonu da dahil olmak üzere, konuyla ilgili yetkili kurum, kuruluşlardan akredite olarak İngilizce ve Türkçe dillerinde nitelikli eğitim verdiği hatırlatılan açıklamada, üniversitenin sadece Türkçe dilinde değil İngilizce dilinde de denizcilik eğitimleri konusunda Doğu Akdeniz Coğrafyası yanısıra dünya coğrafyasında da en kaliteli eğitim merkezlerinden biri olmayı hedeflediği vurgulandı. Açıklamada son olarak Girne Üniversitesi bölümlerine kayıtların 5 Eylül 2014 tarihine kadar devam edeceği de hatırlatıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.