EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Girne Üniversitesi, havacılık eğitiminde büyük potansiyele sahip

Girne Üniversitesi, havacılık eğitiminde büyük potansiyele sahip

Nitelikli havacılık sektörü elaman ihtiyacı Türkiye ve tüm dünyada giderek artarken Girne Üniversitesi'nin eğitim ve altyapı potansiyelinin önemine vurgu yapıldı.

Yayın Tarihi: 15/08/14 12:38
okuma süresi: 4 dak.
Girne Üniversitesi, havacılık eğitiminde büyük potansiyele sahip
A- A A+

Girne Üniversitesi Rektörlüğü havacılık sektöründe giderek artan nitelikli ihtiyaç, bölgedeki havacılık sektörünün eğitim durumu ve Girne Üniversitesi'nin havacılık eğitimindeki potansiyeli hakkında açıklama yaptı.

Önümüzdeki 7 Yıllık Dönemde 6000 Pilot Ve Kabin Memuru İhtiyacı…

Girne Üniversitesi, Kıbrıs (University of Kyrenia,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Girne Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde: "Türkiye Sivil Havacılık Meclisi üyeleri ve sektörel uzmanların sağladığı verilere göre Türkiye'de yaklaşık 750 yabancı pilot ile beş bine yakın pilot görev yapıyor. Silahlı kuvvetlerden ayrılan ve sivil havacılık sektörüne katılan pilotlar da dahil edildiğinde bile 2023 yılına kadar yaklaşık 6000 pilot ve kabin memuru ihtiyacı doğacağı hesaplanıyor. Bunların yanında sivil havacılık işletme, lojistik ve kargo diğer bölümlerde çalışacak nitelikli eleman ihtiyacı da çok büyük oranda artış göstermiş durumda. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yabancı pilot istihdamına getirdiği kısıtlamalar YÖK'e bağlı üniversitelerin ve lisanslı sivil havacılık okullarının eğitimlerini ön plana çıkarıyor. Türkiye'de YÖK'e bağlı üç üniversite ile lisanslı eğitim veren 10 uçuş okulundan 2023 yılına kadar toplamda 1760 öğrencinin mezun olacağı ve Türkiye havacılık sektörünün 2023 yılında büyük bir pilot ve nitelikli eleman açığıyla karşı karşıya kalacağı hesaplanıyor. Buna karşılık, Türkiye'deki uçuş eğitim ücretleri 30 bin TL ve 60 bin Euro arasında değişiyor. Bu rakamlara 27 bin Euro uçuş masrafları da eklendiğinde pilot eğitiminin ciddi bir ekonomik külfet getirdiği görülüyor. Nitelikli eleman ihtiyacı sadece Türkiye için değil, tüm dünya havacılık sektörü için giderek büyük bir sıkıntıya dönüşüyor. Türkiye'de son yıllarda uçuş okullarında yapılan en büyük yatırım toplamı 5 milyon Türk Lirası.

80 Milyon Dolarlık Girne Üniversitesi Projesi Bölge Coğrafyasındaki En Büyük Havacılık Ve Denizcilik Eğitimi Yatırımı…

Girne'deki kampüs ve altyapı projesinin ilk aşaması 80 milyon dolarlık bir yatırımla başlatılan Girne Üniversitesi şu anda tek ve çift motorlu eğitim uçaklarından oluşan 6 uçaklık bir eğitim filosuna sahip. Günümüz şartlarında en üstün havacılık ve denizcilik teknolojilerini öğrencilerine sunan Girne Üniversitesi eşsiz bir fırsat da yaratarak, diğer eğitim kurumlarının uyguladığı eğitim ücretlerinin çok altında bir eğitim ücreti belirledi. Ayrıca, mezuniyet sonrası iş garantisi verilen öğrenciler, mezun olduktan ve istihdam edildikten sonra eğitim ücretlerini ödeme şansına ve ayrıcalığına da sahipler. Yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen benzeri kurum ve kuruluşlardan çok daha büyük bir projeyle hayata geçirilen Girne Üniversitesi 4000 öğrenci kapasitesine sahip olmasına rağmen her bir öğrencisine sunacağı öğretim kalitesini en üstün seviyede tutabilmek için öğrenci sayısını 1200 öğrenci ile sınırlandırmış bulunuyor. Uluslar arası standartlarda verilecek havacılık ve denizcilik eğitimiyle Doğu Akdeniz coğrafyasının en önemli havacılık ve denizcilik kurumu olma hedefiyle yola çıkıldı…"

Açıklamada, 2014-2015 akademik yılı için Girne Üniversitesi bölümlerine kayıtların 5 Eylül 2014 tarihinde sona ereceği de belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.