EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Yelken ve Su Sporları Okulu Girne Üniversitesi'nde kuruldu

Yelken ve Su Sporları Okulu Girne Üniversitesi'nde kuruldu

Girne Üniversitesi'ne bağlı olarak Yelken ve Su Sporları okulu kuruldu. Girne Üniversitesi Senatosu'nun 6 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, Girne Üniversitesi bünyesinde Yelken ve Su Sporları okulu kurulmasına karar verildi.

Yayın Tarihi: 16/08/14 14:36
okuma süresi: 3 dak.
Yelken ve Su Sporları Okulu Girne Üniversitesi'nde kuruldu
A- A A+


Girne Üniversitesi (University Of Kyrenia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yelken ve Su Sporları okulu müdürlüğüne Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Tümer Garip atandı. İlk etapta, Optimist Yelken, Laser sınıfı Yelken ve Amatör Yat Kaptanlığı kurslarının verileceği okulda, kurs kayıt ve kurs başlangıç tarihleri önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Girne Üniversitesi uzman eğitimenleri tarafından verilecek kurslar sonunda, katılımcılara sertifika ve lisans verilecektir.

Girne Üniversitesi Yelken ve Su Sporları Okulu Müdürü Tümer Garip yaptığı açıklamada kurulan Yelken ve Su Sporları okulunun amacının denize duyarlı, denizi seven, ve su sporlarını sevdirererek su sporlarının ülkemizde gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, okul bünyesinde gerek yelken gerekse su sporları konusunda çok sayıda kursun düzenleneceğini belirtti.

Tümer Garip ilk etapta Eylül ayı içerisinde üç kursun başlayacağını, bu kursların bir tanesinin 6-12 yaş grubu için Optimist Yelken kursunun olduğunu, kurs tarihi ve saatlerinin gençlerin okul aktivitileri ile çakışmayacak şekilde düzenleneceğinin altını çizdi.

İkinci kursun ise 13 yaş ve üstü Laser sınıfı yelken kursları olduğunu belirten Garip, hiçbir yelken deneyimi olamayanlar için birebir eğitmenler eşliğinde bu kursun verileceğini ifade ederek, gençlerin Yelken konusunda bilgilenmesi ve deneyim kazanmasından sonra ise kursun gruplar halinde devam edeceğini vurguladı. Bir diğer kurs olan Amatör Yat Kaptanlığı kursu için 18 yaş ve üzeri gençlerin başvurabileceğini belirten Garip, Amatör Yat Kaptanı ehliyeti vermeyi amaçlayan bu kursun hem teorik hem de pratik eğitimlerden oluştuğunu, 11 günlük teorik eğitimin ardından 5 gün sürecek pratik eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara Yat Kaptanlığı ehliyeti verileceği bilgisini verdi.

İlk etapta açılacak kurslar yanında okulun kuruluş amacına uygun olarak yelken yarışları, jet ski yarışları ve yat rallisi türü etkinlikler de yapılacağını söyleyen Tümer Garip, ülkemizin her tarafının denizlerle kaplı olması nedeni ile su sporlarına son derece elverişli olduğunu belirterek, Yelken ve Su Sporları okulu bünyesinde ülkemizde bugüne kadar yapılmayan diğer su sporlarının da yapılabilmesi için çeşitli etkinler düzenleyeceklerini ve birçok kurs açacaklarının da müjdesini verdi.

Girne Üniversitesi Yelken ve Su Sporları okulu ve açılan kurslarla ile ilgili detaylı bilgi www.kyrenia.edu.tr web sayfasından alınabilir.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.