EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel: "Girne Üniversitesi'nin kamusal faydası tartışılmaz"

Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel: "Girne Üniversitesi'nin kamusal faydası tartışılmaz"

Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel katıldığı bir televizyon programında KKTC'nin havacılık ve denizcilik konusunda uzmanlaşan ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi'nin kamusal faydasını değerlendirdi…

Yayın Tarihi: 27/08/14 14:49
okuma süresi: 4 dak.
Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel: "Girne Üniversitesi'nin kamusal faydası tartışılmaz"
A- A A+

80 milyon dolarlık bir yatırımla dünya havacılık ve denizcilik sektörüne destek verilecek…

Girne Üniversitesi,Kıbrıs (University Of Kyrenia,Cyprus) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel katıldığı bir televizyon programında KKTC'nin bir üniversiteler ülkesi olarak uluslararası siyasetin ülkeye getirdiği sıkıntıları eğitimle aştığını, ülkedeki üniversitelerin her birinin ayrı ayrı ve farklı boyutlarda kamusal faydası olduğunu, ancak Girne Üniversitesi'nin diğer üniversitelerden çok daha farklı bir misyon ve amaçla kurulduğunu söyledi. Tuncel açıklamasında, Girne Üniversitesi'nin sadece havacılık ve denizcilik üzerine uzmanlaşmak ve devasa boyutlarda nitelikli eleman açığı bulunan KKTC, Türkiye ve dünya havacılık ve denizcilik sektörlerine nitelikli eleman yetiştirmek üzere kurulduğunu belirtti. Girne Üniversitesi'nin ilk aşamasının 80 milyon dolarlık bir yatırımla projelendirildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel, bu çapta bir yatırımın yakın coğrafyamızdaki hiçbir eğitim kurum ve kuruluşu tarafından gerçekleştirmesinin şimdilik mümkün görünmediğini dile getirdi.

KKTC havacılık ve denizcilik eğitiminde uluslar arası bir merkez haline gelecek…

Sadece havacılık ve denizcilik eğitimleri üzerine yoğunlaşacak olan Girne Üniversitesi'nin kamusal faydasının diğer üniversitelerden çok farklı olacağının ve bu faydanın kamu menfaati açısından tartışma götürmeyeceğinin da altını çizen Genel Sekreter Tuncel, Girne Üniversitesi'nin öncelikli misyonunun havacılık ve denizcilik sektörlerindeki devasa boyuttaki nitelikli eleman açığının kapatılmasına yardımcı olmak ve KKTC'yi denizcilik ve havacılık eğitimi konusunda da uluslararası bir merkez haline getirmek olduğunu belirtti.

Uluslararası boyutta eğitim ve işbirliği…

Türkiye'de havacılık üzerine eğitim veren üç üniversite ve on lisanslı uçuş eğitim okulunun Türkiye havacılık sektörünün sadece asgari ihtiyaçlarını bile karşılayabilmekten uzak olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel, Girne Üniversitesi'nin havacılık ve denizcilik konusunda uzmanlaşan dört fakültesi ve 16 bölümüyle şu an için bu sektörlerde eğitim veren en kapsamlı kurumlardan biri olduğunu ve hem KKTC'nin hem de Türkiye'nin ihtiyaçlarına uluslararası standartlarda cevap verebilecek durumda olduğunu vurguladı. Tuncel ayrıca, Girne Üniversitesi'nin Türkiye, yakın coğrafyamız ve Avrupa'da bulunan köklü havacılık ve denizcilik kurum ve kuruluşlarıyla yapılan uluslararası işbirliği anlaşmalarına da değindi.

Öğrenciler için eşsiz fırsat; önce mezun ol, iş sahibi ol, sonra harcını öde…

Kamusal fayda ve menfaatlerinin üniversite tarafından özellikle göz önünde bulundurulduğunu anlatan Tuncel, havacılık sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek için çok yüksek ücretler talep eden diğer bütün kurum ve kuruluşlardan çok farklı olarak, özellikle havacılık sektörüne katılmak isteyen öğrencilere Girne Üniversitesi tarafından eşsiz bir fırsat sunulduğunu, havacılık bilimleriyle ilgili bölümlere kayıt olan öğrencilerin eğitimleri süresince okul harcı ödemeyeceklerini, mezuniyet sonrasında havacılık sektöründe istihdam garantisi olduğunu, mezunların istihdam edildikten sonra üniversite harçlarını belirli bir zaman süreci içinde ödeyeceklerini belirtti. Tuncel, denizcilikle ilgili bölümlerde ise 75%'e varan oranlarda burs verildiğini de vurguladı.

Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Ediz Tuncel kayıtların 5 Eylül 2014 tarihine kadar devam edeceğini de belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.