EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ İç Mimarlık Bölümü yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor

YDÜ İç Mimarlık Bölümü yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2003 yılında kurulan İç Mimarlık Bölümü, 2014-15 Eğitim Yılında yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 07/09/14 12:10
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ İç Mimarlık Bölümü yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, YÖK onaylı Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarındaki artan öğrenci sayısıyla dikkat çeken ve hem mezunlarından hem de piyasadan gelen olumlu geri bildirimlerle güçlenen bölüm, yarının iç mekanlarını tasarlayacak İç Mimar adaylarını bekliyor.

Kadrosunda, alanlarında yetkin akademisyenler ve uygulamada deneyimli meslek insanlarına yer veren İç Mimarlık Bölümü, geleceğin iç mimarlarını teori ve uygulamayla harmanlanan bölüm dersleriyle mesleğe ve geleceğe hazırlıyor.

Tasarım stüdyolarında yürütülen proje çalışmalarına, bir taraftan tasarımı ve hayal gücünü besleyen ve öğrencileri sanatla tanıştıran dersler katkı koyarken, diğer taraftan da projelerin somut ve gerçekleşebilecek projelere dönüşmesi için gerekli strüktür, malzeme, yapım yönetimi gibi dersler eşlik etmektedir. Proje sunumunun önemi daha ilk yıllarda vurgulanıp bu yönde öğrenciye gerekli el becerileri kazandırılırken, daha üst sınıflarda AutoCad ve ArchiCad programlarının öğretildiği derslerle günümüz piyasasına ayak uyduracak nitelikte meslek insanları yetiştirilmektedir.

İç Mimarlık Bölümü, 2013-14 Eğitim yılında ders dışı faaliyetlerle de okul içinde ve dışında adını duyurmayı başarmıştır. Dönem başında Girne Antik Limanı'nda Buluşmak isimli sergiyle son sınıf öğrencileri projelerini sergileyerek tasarımın topluma ve çevre sorunlarına olan sorumluluğuna dikkat çekmiştir.

Öğrencilerin dört gözle bekledikleri atölye çalışması olarak bu yıl Tasarım-Teknik-Çözüm adlı atölye çalışmasına Fakültemizden yaklaşık 220 öğrenci ve 11 öğretim elemanı katılmıştır. 22-23 Mayıs tarihlerinde üç atölyede gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, farklı tasarım yaklaşımları, uygulama teknikleri ve çözümleriyle tanışma fırsatı bulmuştur. Atölyelerde üretilen çalışmalar, İç Mimarlık Bölümünün 31 Mayıs Uluslararası İç Mimarlık Günü kapsamında hazırladığı ve açılışını idari yetkililerin yaptığı sergi ile taçlandırılmıştır. Benzer etkinliklerin önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için de planlandığını belirten bölüm başkanı Dr. Huriye Gürdallı; 2013-14 Bahar döneminde; adadaki İç Mimarlık ve Mimarlık bölümlerindeki öğrencilerin katılımıyla iki yılda bir gerçekleştirilen Mimar Behaeddin Öğrenci Projeleri Yarışmasında, İç Mimarlık bölümü ikinci sınıf projeleri kategorisinde, YDÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Ali Utku Tümkaya'nın bir banka iç mekanını tasarladığı projesiyle birincilik, Kemran Karaman'ın ise, Swatch ürünleri için tasarladığı kiosk projesiyle mansiyon ödülünü kazandığını belirtmiştir.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İç mimarlık bölümünde okuyabilmek için; TC vatandaşları lise diplomaları ve 2014 ÖSS barajını geçmiş olduklarını gösterir belgeler ile, Türkiye'deki YDÜ temsilcilikleri aracılığıyla kayıt yaptırabilecekleri; KKTC veya diğer ülke vatandaşlarının ise lise diplomaları ile birlikte kayıt yaptırmalarının yeterli olacağı belirtilmiştir. Aynı açıklamada; İç Mimarlık Bölümüne kayıt yaptıran öğrenciler için daha sonra seviye belirleme ve burs sınavı yapılacağı da belirtilmiştir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.